Amsterdam,
25
september
2015
|
17:00
Europe/Amsterdam

Jan-Kees Emmer verlaat De Telegraaf

Jan-Kees Emmer vertrekt per 24 september 2015 uit de hoofdredactie van De Telegraaf. Met het aantreden van Paul Jansen als de nieuwe algemeen hoofdredacteur, zit zijn taak er op en verlaat Emmer de redactie.

Emmer: "Het is met pijn in mijn hart dat ik De Telegraaf redactie op dit moment verlaat. Het proces om De Telegraaf te transformeren van krant naar nieuwsmerk is nog in volle gang. Ik wens Paul Jansen veel succes bij de voltooiing van deze uitdagende opdracht." 

Paul Jansen: "Ik betreur het vertrek van Jan-Kees bij De Telegraaf en bedank hem voor de grote inzet in de voorbije jaren. Jan-Kees heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan met name de opbouw van digitale platformen van de redactie, van waaruit wij nu verder zullen expanderen.”

Jan-Kees Emmer werkte sinds 1994 bij TMG. Voor hij toetrad tot de hoofdredactie maakte hij zich verdienstelijk als verslaggever Koninklijk Huis en was hij correspondent in de Verenigde Staten. Bij zijn aantreden als adjunct-hoofdredacteur kreeg hij een speciale focus op de digitale activiteiten van De Telegraaf. Onder zijn verantwoordelijkheid werd het digitale bereik van De Telegraaf flink opgeschroefd. Hij stond aan de wieg van vernieuwende producten op zowel tablets als smart-phones. Ook stond hij aan de basis van de succesvolle videostrategie van De Telegraaf, beter bekend als Telegraaf TV.

Tevens had hij namens de Telegraaf zitting in het bestuur van het Genootschap van Hoofdredacteuren.