Amsterdam,
05
juli
2002
|
00:00
Europe/Amsterdam

Joint venture De Telegraaf en CEE Exhibitions

N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf en CEE Exhibitions, onderdeel van Expomedia Group PLC, zijn een joint venture aangegaan gericht op het ontwikkelen en exploiteren van evenementen, consumentenbeurzen en tentoonstellingen in Nederland. Expomedia is een beursgenoteerde Engelse onderneming die in de afgelopen 15 jaar met succes beursconcepten heeft ontwikkeld in onder andere Europa en het Verre Oosten.

De Telegraaf zet hiermee de eerste stap in het ontwikkelen van evenementenmarketing en bouwt daarmee zowel aan de redactionele als aan de advertentionele informatiekant haar multi-mediale ambities verder uit.

Door het combineren van enerzijds de sterke merknamen van het Telegraaf-concern en het grote bereik in dagbladen en tijdschriften met anderzijds de specifieke knowhow op het gebied van beurzen e.d. van Expomedia ontstaat een groot marktpotentieel. Expomedia investeert in een in 2004 te openen ultramodern beurscomplex en conferentieoord, te vestigen in Amsterdam, voorzien van de nieuwste communicatie- en internettechnologie, dat in gefaseerde bouw een capaciteit zal krijgen van circa 10.000m2. Daarmee wordt een niche-markt opgevuld tussen de gevestigde grote beursorganisaties en de bestaande hotel- conferentieruimtes.

De joint venture voorziet in het gezamenlijk organiseren van consumentenbeurzen waarbij per beurs het Telegraaf-concern het bereik en de promotie inbrengt en Expomedia de ruimte en de organisatie. Voor het mede organiseren van business-to-business beurzen heeft de Telegraaf een first right of refusal.