Amsterdam,
02
juli
2007
|
18:16
Europe/Amsterdam

Joint venture TE2 beëindigd

Expomedia Group Plc (Expomedia) en Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) hebben besloten de in 2004 opgerichte joint venture Telegraaf Expomedia Events (TE2) te beëindigen.

De combinatie van activiteiten van de joint venture bleek financieel niet haalbaar. De beëindiging in Nederland past ook binnen het door Expomedia eerder aangekondigde beleid om te focussen op haar kernmarkten Rusland, India, Polen, United Kingdom en Duitsland.

TMG gaat via haar dochtermaatschappij Telegraaf Events B.V. in Nederland verder met de ontwikkeling van het succesvolle en winstgevende gedeelte van de portfolio van beurzen en evenementen op het gebied van automotive (402EVENTS.COM B.V., 100%), mode (Modefabriek B.V., 50%) en huis en decoratie (Ludique Events B.V., 50%). Alle andere beurs- en evenementenactiviteiten ontwikkeld door de joint venture zijn verkocht of gestopt.

De veranderingen die plaatsvinden in Nederland hebben geen consequenties voor het belang van 20% dat TMG houdt in de, aan de AIM genoteerde, onderneming Expomedia. TMG blijft een betrokken aandeelhouder en Fred Arp, CFO van TMG, blijft aan als commissaris van Expomedia.

In een reactie geeft Arp aan: ‘De relatie met Expomedia is van grote waarde gebleken om een basis te leggen in en begrip te krijgen van de tentoonstellings-, beurzen- en evenementenmarkt. Wij staan volledig achter de veranderde strategie van Expomedia, vanwege de heldere focus op markten waar Expomedia het meeste rendement kan behalen. We blijven een betrokken aandeelhouder van Expomedia in de nabije toekomst en proberen onze relatie verder te verstevigen.’

Mark Shashoua, CEO van Expomedia: ‘Ik wil TMG bedanken voor het bijdragen aan het succes van gerealiseerde zaken. Ten tijde van het bekendmaken van de resultaten in maart, liet ik weten dat de fundamenten voor verdere toekomstige groei van onze kernactiviteiten liggen in de belangrijke markten Rusland, India, Polen, United Kingdom en Duitsland. Het nieuws van vandaag is een belangrijke stap in de hergroepering van de onderneming. Het bestuur ziet uit naar de verdere uitbouw van de solide relatie tussen de beide ondernemingen.’