Amsterdam,
09
augustus
2013
|
09:05
Europe/Amsterdam

Jurywisseling Auto van het Jaar

Na twaalf en een half jaar draagt Auto van het Jaar-jurylid Jeroen Jongeneel het jurystokje over aan Jaco Bijlsma, hoofdredacteur van Autovisie.

Belangrijkste internationale autoverkiezing
De Auto van het Jaar-verkiezing, internationaal ‘Car of the Year’ genoemd, bestaat inmiddels 50 jaar en was een initiatief van Autovisie-oprichter Fred van der Vlugt. In een halve eeuw is de Auto van het Jaar-verkiezing uitgegroeid tot de belangrijkste auto-onderscheiding ter wereld.

Autovisie/De Telegraaf werd de afgelopen 12,5 jaar in de jury, waarin 58 autojournalisten uit 22 Europese landen zitting hebben, onder meer vertegenwoordigd door Jeroen Jongeneel.

Door zijn benoeming als eindredacteur van Autovisie-magazine en de Autovisie-pagina’s in De Telegraaf vindt Jeroen Jongeneel dat zijn huidige werkzaamheden niet meer genoeg aansluiten op zijn jurylidmaatschap, waarvoor vanzelfsprekend het nodige testwerk ‘in het veld’ onontbeerlijk is.

Met onmiddellijke ingang wordt zijn plaats in de jury, alsmede in het jurycomité van de Auto van het Jaar-organisatie, overgenomen door Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma. ”Ik ben er trots op dat ik plaats mag nemen in de jury van de Car of the Year-verkiezing”, zegt Bijlsma, “een verkiezing die de consument de best mogelijke hulp biedt bij de aanschaf van een nieuwe auto.”

Jeroen Jongeneel zegt: “Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren De Telegraaf en Autovisie vertegenwoordigd in de Auto van het Jaar-verkiezing en ik denk dat Jaco Bijlsma die functie op een gedegen manier kan overnemen en ook verder gaat uitbouwen.”

Over Autovisie
Autovisie is een Nederlandse automagazine dat al sinds 1956 een toonaangevende positie op de markt inneemt. Autovisie is onafhankelijk en objectief en belicht de automarkt in de volle breedte en focust zich op de autoliefhebber. Behalve het tweewekelijkse tijdschrift verzorgt Autovisie iedere week autopagina’s in dagblad De Telegraaf, zowel op vrijdag in de krant als op zaterdag in de Weekeinde-bijlage. Bovendien produceert Autovisie de Petrolheads-pagina in Dagblad Sp!ts.

Op Autovisie.nl en Autovisieblog.nl brengt Autovisie altijd het laatste nieuws en spectaculaire video’s. Een testarchief en de Autovinder helpen om zo doeltreffend mogelijk in de zoektocht naar een nieuwe of gebruikte auto. Veel van dit aanbod treft u ook aan in de Autovisie apps voor de iPad. Met gastoptredens in RTL Autowereld en de wekelijkse Autovisie-update bij Veronica is Autovisie ook op TV en radio prominent aanwezig. Autovisie is onderdeel van TMG.