Amsterdam,
04
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Keesing Media Group rondt overname van puzzelbladen af

TMG-onderdeel Keesing Media Group (Keesing) heeft het Franse MegaStar Groupe (MegaStar) overgenomen. MegaStar is een uitgeverij van puzzelbladen met een sterke positie op de Franse markt en is een directe concurrent van Keesing. Door de overname wordt Keesing nu ook in Frankrijk marktleider.

De overname van MegaStar is in lijn met de strategie van Keesing, die onder meer is gericht op realisatie van schaalvoordelen door (internationale) groei vanuit de huidige kernactiviteiten. De overname voegt circa €24 miljoen toe aan de reeds bestaande opbrengsten van Keesing in Frankrijk. De resultaten van MegaStar worden door TMG vanaf 1 januari 2012 geconsolideerd. MegaStar is gevestigd in Poitiers en heeft in totaal 130 medewerkers.

Peter Tordoir, CEO van Keesing Media Group : “In het verleden zijn MegaStar en Keesing meermaals met elkaar in gesprek geweest en dat heeft nu geleid tot de overname van MegaStar. We zijn daarover verheugd omdat het past in onze groeistrategie, we onze marktpositie in de Franse puzzelmarkt duidelijk verder verbeteren en we goede mogelijkheden hebben tot realisatie van synergie met onze reeds bestaande uitgaven in Frankrijk. Daarnaast heeft MegaStar goede uitgangsposities in de Spaanse en Duitse taalgebieden, die Keesing verder wil uitbouwen.”