Amsterdam,
13
april
2016
|
12:00
Europe/Amsterdam

Keesing Nederland doneert 50.000 puzzel- en kleurboeken aan AZC’s

Vandaag worden 50.000 puzzel- en kleurboeken afgeleverd bij het centrale magazijn van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De puzzel- en kleurboeken zijn een donatie van Keesing Nederland, uitgever van puzzelbladen en digitale puzzels, en zijn bedoeld om de verveling in asielzoekerscentra te bestrijden. De puzzel- en kleurboeken zullen door het COA worden verspreid onder verschillende asielzoekerscentra in Nederland. 

Puzzelen en kleuren is voor veel mensen een positief en ontspannen tijdverdrijf. Na berichtgeving in de media dat asielzoekers zich vaak vervelen in de AZC’s, heeft Keesing besloten 50.000 taalonafhankelijke puzzel- en kleurboeken te laten maken en te verspreiden onder de verschillende locaties in Nederland.

Keesing doneert taalonafhankelijke puzzels aan de asielzoekerscentra, zodat iedereen de puzzels eenvoudig en snel kan begrijpen. Er worden verschillende Sudoku-boekjes met Nederlandse, Franse en Engelse uitleg in 3 niveaus aangeboden. Daarnaast worden de boeken Logisch Kleuren & Puzzelen aangeboden, waarmee men creatief aan de slag kan. Speciaal voor kinderen is er een editie met kleurrijke lijnpuzzels gemaakt. Niet alleen is kleuren een leuke ontspannen bezigheid, het brengt ook vaak mensen bij elkaar en kan door jong en oud gedaan worden.

Met deze donatie hoopt Keesing bij te dragen aan het tegengaan van verveling binnen asielzoekerscentra en wil zij haar maatschappelijke betrokkenheid vorm geven.

Keesing Nederland is onderdeel van de Telegraaf Media Groep (TMG). Met dit initiatief draagt Keesing eveneens bij aan de 'Betrokkenheid bij de samenleving’, één van de belangrijke onderwerpen uit het duurzaam ondernemen beleid van TMG