Amsterdam,
13
november
2013
|
08:00
Europe/Amsterdam

Kinderen nemen de leiding bij Metro

Om stil te staan bij de Internationale Dag van de Rechten van het Kind brengt dagblad Metro op dinsdag 19 november voor het vierde jaar een speciale Kids Metro uit. Metro is hiervoor op zoek gegaan naar een klas uit het basisonderwijs (groep 7/8) om een dag mee te lopen als ‘hoofdredacteur’.

Om als klas in aanmerking te komen voor het hoofdredacteurschap moest een eigen voorpagina van Metro worden gemaakt. De voorpagina moest in het teken staan van alles wat de klas wil veranderen aan de wereld. De winnende klas is dit jaar is de H.J. Piekschool uit Wageningen.

Zij ontvingen deze week twee journalistenvan Metro in de klas die uitlegden hoe het maken van een krant in zijn werk gaat. Hierna is er een selectie gemaakt van zes kinderen, die daadwerkelijk meelopen op de redactie van Metro op maandag 18 november. Zij nemen deze dag deel aan de redactievergadering en maken de krant van dinsdag 19 november. Speciale gast op 18 november is de hoofdrolspeler uit de film Mees Kees, Willem Voogd. Hij wordt geïnterviewd door de leerlingen. Daarnaast zullen de leerlingen Marco Borsato interviewen bij de presentatie van zijn nieuwe album in Hilversum.

Hoofdredacteur Metro Robert van Brandwijk kijkt uit naar de kids uitgave. “Vorig jaar was het een prachtige uitgave en ik ben daarom erg benieuwd waar de winnende klas van 2013 mee gaat komen!”

Over Metro
Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, HTM Den Haag, Q-Park parkeergarages en Randstadrail. Metro lezers zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Naast de gedrukte uitgave heeft Metro ook een website: www.metronieuws.nl. Metro is een onderdeel van Telegraaf Media Groep.

Telegraaf Media Groep (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediagroepen met leidende marktposities in dagbladen, magazines, online media en radio. Ook in video (producties) heeft TMG in Nederland een belangrijke marktpositie. Sterke merken en journalistieke relevantie vormen het hart van TMG. De combinatie van merk en inhoud zorgt hierbij voor een meerwaarde aan consument en adverteerder. TMG is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder. De merken van TMG weten wat er speelt in Nederland en bieden elke dag weer, 24 uur per dag relevante content. Voor meer informatie over TMG ga naar: www.tmg.nl of volg ons op twitter @mediatmg.