Amsterdam,
04
juni
2014
|
09:33
Europe/Amsterdam

Lancering huis-aan-huiskranten Almere dichtbij en Amstelveen dichtbij

Mèt artikelen en foto’s consumenten

Na de succesvolle uitrol van Dichtbij-kranten in Utrecht, Rotterdam en Zoetermeer verschijnen vanaf vandaag de huis-aan-huiskranten Almere dichtbij en Amstelveen dichtbij. In Almere verschijnt deze titel op woensdag en zaterdag en vervangt hiermee Almere Vandaag. Amstelveen dichtbij is een samenvoeging van Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveens Weekblad. Deze krant verschijnt iedere woensdag huis-aan-huis. De Dichtbij-kranten publiceren informatie die – naast de gebruikelijke journalistieke redactie - van, voor en door de lezers wordt geproduceerd. En dat is uniek.

Het zijn immers niet alleen journalisten die schrijven. Iedereen schrijft. De een beter dan de ander, maar iedereen kan informatie doorgeven: nieuws uit de eigen buurt, nieuws van dichtbij. Duizenden zogeheten meeschrijvers doen al actief mee op de siteLezers/meeschrijvers maken geregeld kans op het winnen van een prijs. Vanaf deze maand wordt een deel van die informatie in de Dichtbij-krant tot op de deurmat gebracht. Een krant met nieuws uit de eigen omgeving, advertenties van lokale ondernemers en de mooiste foto's die met iedereen kunnen worden gedeeld.

Social media
Naast het delen van informatie in de krant en op de website, is Dichtbij ook actief op  social media. En met de 'app' van Dichtbij op een smartphone kan overal het laatste lokale nieuws worden bekeken. Bovendien kan iedereen via de app eenvoudig eigen nieuws en foto's op dichtbij.nl plaatsen.

Multimediaal platform
De kranten groeien naar de multimediale platforms Almere dichtbij en Amstelveen dichtbij, waarbij de huis-aan-huiskrant, de website en de app elkaar aanvullen. Dit betekent dat Almere Vandaag, Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveens Weekblad niet meer zullen verschijnen. Almere dichtbij verschijnt als huis-aan-huiskrant op woensdag en zaterdag en Amstelveen dichtbij verschijnt wekelijks op woensdag in de brievenbus. Bezoekers van almerevandaag.nl worden doorverwezen naar dichtbij.nl/almere. Amstelveners waren al bekend met de website dichtbij.nl/amstelveen, waar men 24/7 terecht kan voor lokaal nieuws en waar al een aanzienlijke groep meeschrijvers actief een bijdrage levert.

Over Dichtbij
Dichtbij helpt mensen hun lokale doelen te bereiken en geeft de mogelijkheid tot een gesprek over zaken die zij relevant vinden. Op dichtbij.nl vindt u het lokale nieuws, uitgaanstips en evenementen, restaurants, vacatures, woningaanbod en nog veel meer uit uw omgeving. De kracht van Dichtbij is dat de lokale bewoner of ondernemer zelf kan meedoen door berichten, foto’s of reacties te plaatsen op de site. Dichtbij is onderdeel van Telegraaf Media Groep.

Holland Combinatie/HDC Media
Holland Combinatie/HDC Media geeft 85 huis-aan-huiskranten uit in een wekelijkse oplage van 3,1 miljoen exemplaren. Daarnaast is Holland Combinatie/HDC Media aangesloten bij dichtbij, een netwerk van lokale websites. Holland Combinatie/HDC Media is onderdeel van Telegraaf Media Groep.