Amsterdam,
14
februari
2013
|
09:14
Europe/Amsterdam

Live nieuws vanaf redactie De Telegraaf

Classic FM is in een frisse, energieke en moderne jas gestoken. Binnenkort hoor je op de compleet vernieuwde zender elke werkdag tussen 7.00 en 9.00 het actualiteitenprogramma Classic FM Update, live vanaf de redactievloer van De Telegraaf. Daarnaast wordt het non-stop format afgewisseld met gepresenteerde programma’s. Classic FM is Klassiek voor iedereen...!

Het vernieuwde Classic FM blijft een muziekzender, maar er is meer dan muziek alleen. Nieuws wordt een belangrijke pijler en door de samenwerking met de deskundigen van De Telegraafredactie is de luisteraar elke werkdag verzekerd van het laatste nieuws, de beste achtergrondverhalen, interviews en aansprekende reportages.

Daarnaast introduceert Classic FM vanaf deze week special interest programma’s. Classic FM Stedentrips is een nieuw wekelijks radioprogramma over reizen en stedentrips: Van Berlijn tot Barcelona en van Praag tot Parijs. En vanaf vandaag start Classic FM met Classic FM at the Movies: een wekelijks programma over films en filmmuziek, gepresenteerd door Veronica DJ Bart van Leeuwen en Classic FM-presentator Bas Förster.

Bij een vernieuwd station hoort uiteraard een nieuwe uitstraling. De verandering van het station is op alle fronten merkbaar. De non-stop muziekuren zijn verfrist en er zijn veel nieuwe nummers toegevoegd aan de playlist. Ook is de air branding en Classicfm.nl compleet vernieuwd.

Classic FM in een nieuw jasje

Sky Radio Group CEO Philip Alberdingk Thijm: ,,Klassiek is hip! Je ziet dat klassieke muziek een steeds jonger publiek aanspreekt. Denk aan populaire artiesten als de Broertjes Jussen en TV programma’s als De Tiende van Tijl, die scoren heel goed. Verandering, en daarmee vernieuwing en verjonging, is dan ook een logische stap voor Classic FM!

Het vernieuwde Classic FM is vanaf vandaag te beluisteren via de kabel en via Classicfm.nl.