Amsterdam,
30
april
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

MainStreet gasthoofdredactie vrijheidskrant Metro

Metro brengt als partner van het Nationaal Comité 4 en 5 mei op vrijdag 1 mei een speciale Vrijheidskrant uit met als gasthoofdredactie boyband MainStreet.

De populaire tienerband werkt vandaag op de redactie van Metro aan de Vrijheidskrant van morgen. Meerdere pagina’s van de vrijheidskrant zullen naar de ideeën van Nils Käller, Owen Playfair, Daan Zwierink en Rein van Duivenboden worden samengesteld. Als Ambassadeurs voor de Vrijheid komt hun visie op de thema’s herdenken en vrijheid in de krant van morgen uitgebreid aan bod.

Bandlid Owen doet verslag van zijn indrukwekkende bezoek aan Auschwitz. Metro publiceert stukken uit het - als kind geschreven - dagboek van de opa van bandlid Rein. Ook een interview met een 92-jarige overlevende van de oorlog is onderdeel van de vrijheidskrant. Bandlid Nils schrijft een column over vrijheid. Daarnaast interviewen de bandleden Roel van Velzen, zelf Ambassadeur van de Vrijheid in 2007. Het programma van 4 en 5 mei, met onder meer een overzicht van de Bevrijdingsfestivals, ontbreekt uiteraard niet. De songtekst voor het speciaal voor hun ambassadeurschap geschreven Dear Kitty wordt in Metro gepubliceerd en een filmpje van de song is voor het eerst op Metronieuws.nl te zien.

“Het wordt een hele mooie krant, zowel inhoudelijk als visueel”, aldus Robert van Brandwijk, hoofdredacteur van Metro. “MainStreet draagt samen met onze redactie via hun onderwerp- en fotokeuzes in Metro uit dat het bijzonder is om dagelijks in vrijheid te leven”.

Naast MainStreet zijn Caro Emerald, Dotan en Jett Rebel de Ambassadeurs van de Vrijheid 2015. Zij zullen optreden op de veertien Bevrijdingsfestivals op 5 mei. De Ambassadeurs van de Vrijheid leveren niet alleen een muzikale bijdrage maar roepen ook de naar verwachting 900.000 bezoekers op om stil te staan bij vrijheid en onvrijheid in Nederland en andere delen van de wereld waar vrijheid niet vanzelfsprekend is.

De heren van MainStreet zijn trots dat zij ook als gasthoofdredactie van de Vrijheidskrant van Metro kunnen uitdragen hoe waardevol leven in vrijheid is. “Wij beseffen ons vaak niet dat er niet altijd vrijheid is geweest in Nederland en daarom is het goed er ieder jaar weer even bij stil te staan en aandacht aan te besteden”, aldus Owen Playfair.