Amsterdam,
28
juni
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Metro lanceert muziekplatform Music City

Metro lanceert vandaag in Nederland en België het muziekplatform Music City: een open platform boordevol met muzieknieuws en informatie over de beste concerten, festivals en muziekevents. Music City wordt door de redactie van Metro én door muziekliefhebbers gemaakt. Zo weten bezoekers uit de eerste hand welke concerten echt de moeite waard zijn en welke nieuwe muziek en muziekvideo’s ze niet mogen missen. Het nieuwe platform is een must voor muziekliefhebbers waar zij de vibe van de stad beleven.

Weet waar je naar toe moet en waar je bij had moeten zijn
Music City is een platform dat zich samen met bezoekers en fans gaat vormen. Zo weet je precies waar je naar toe moet en waar je bij had moeten zijn. Te volgen via metronieuws.nl/musiccity, in de krant, de Music City Nieuwsbrief en op Metro’s social media kanalen. 
Music City start met:

  • Metro’s 5: elke week vijf veel belovende optredens die de dag erop in de verkoop gaan, inclusief Spotify List met 15 topnummers
  • Music City Reviews; online recensies van Metro-lezers, de beste komt ook in de krant
  • Fresh Video’s van XITE, waarop je bij metronieuws.nl kan stemmen
  • Winacties, extra veel muzieknieuws en muziekverhalen

Muziek en Metro; een perfecte match
Metro-lezers en bezoekers van metronieuws.nl zijn muziekliefhebbers bij uitstek. Zij downloaden regelmatig muziek en zijn geïnteresseerd in muziekprogramma’s. Ook bezoeken zij vaak festivals en concerten. Onderzoek onder de bezoekers van metronieuws.nl laat zien dat zij de keuze voor een concertbezoek maken wanneer iets leuks voorbij komt waar ook nog kaarten voor te koop zijn. Daarnaast delen ze hun concertervaringen met vrienden en vertellen erover op social media.

Ook over de grens
Metro doet dit samen met de Belgische Metro-collega’s en bereikt met dit gezamenlijke platform in een klap 8,2 miljoen lezers, bezoekers en fans. Stay tuned! metronieuws.nl/musiccity. Vanaf vandaag de vibe van de stad!

Over Metro
Metro is er voor mensen on the move. De makers, werkers en dragers van de maatschappij. Metro is het grootste nieuws- en doorgeefplatform van Nederland. Maandelijks bereikt Metro 4 miljoen online bezoekers en 4 miljoen krantenlezers. De Metro-app heeft per maand 900.000 pageviews en op social media heeft Metro ruim 550.000 volgers.