Amsterdam,
26
september
2012
|
09:45
Europe/Amsterdam

Metro Photo Challenge voor het zesde jaar van start

Voor het zesde jaar op rij begint vandaag de Metro Photo Challenge, ’s werelds grootste fotowedstijd voor professionals en amateurfotografen. Metro roept 18,5 miljoen lezers uit 20 Metrolanden op om foto’s te uploaden. Deelnemers maken kans op spetterende prijzen en wereldwijde roem.

Metro Photo Challenge loopt van 26 september tot en met 11 november. De winnaars worden bekend gemaakt op 30 november. Uploaden van foto’s kan via metrophotochallenge.nl en via de Scoopshot app. De categorieen zijn: Mijn nacht, Hollandse Trots, Mijn favoriet en Verleiding. In elke categorie kiest de jury één wereldwijde winnaar.

De wereldwijde hoofdprijs is een tiendaagse foto-expeditie naar Groenland. Foto’s van deze expeditie publiceert Metro in alle edities wereldwijd. Bovendien kunnen deelnemers hun foto’s verkopen via fotobank Colourbox.

De verwachtingen van hoofdredacteur Robert van Brandwijk van Metro Holland zijn hooggespannen: “Door de verbeterde website is het nog makkelijker om deel te nemen en de foto-expeditie naar Groenland als hoofdprijs is niet mis. We verwachten dat Metro Photo Challenge 2012 de meest succesvolle editie wordt die we ooit hebben gehad.”