Amsterdam,
05
maart
2015
|
11:50
Europe/Amsterdam

Metro zoekt scholieren voor gasthoofdredacteurschap

Unieke editie ANNE 70 jaar na bevrijding

Metro brengt op donderdag 23 april 2015 een speciale editie van Kids Metro uit met als gasthoofdredacteur een klas uit het basisonderwijs (groep 7/8). Kids Metro gaat voor deze editie een unieke samenwerking aan met de producent van theatervoorstelling ANNE en zal een beeld geven van hoe kinderen naar de wereld van nu, en 70 jaar vrijheid in het bijzonder, kijken. Anne Frank was een getalenteerd jonge schrijfster; ook Metro is op zoek naar jong schrijftalent.

"Om als klas in aanmerking te komen voor het hoofdredacteurschap vragen wij klassen om voor 23 maart een eigen voorpagina van Metro te maken. De klas is geheel vrij om de voorpagina te ontwerpen, zolang deze pagina in het teken staat van 70 jaar bevrijding en vrijheid”, aldus hoofdredacteur Robert van Brandwijk. “De klas die de mooiste of origineelste voorpagina instuurt, wint en maakt een maand later met de redactie van Metro, een ANNE-special.”

De onderwerpen van de ANNE-special zijn gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog en bevrijding, maar de klas gaat ook samen op zoek naar de link met de wereld van nu. Daarnaast interviewt een aantal leerlingen onder andere producent Robin de Levita, artistiek leider Theu Boermans en hoofdrolspeelster Rosa da Silva van ANNE. De rest van de klas loopt mee op de Metro-redactie om aan de krant te werken.

Robert van Brandwijk - Hoofdredacteur Metro
De klas die de mooiste of origineelste voorpagina instuurt, wint en maakt een maand later met de redactie van Metro, een ANNE-special
Robert van Brandwijk - Hoofdredacteur Metro

Over Metro
Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag gratis verspreid via NS-stations, vervoermiddelen van GVB, RET en HTM. Metro is ook te vinden in Q-Park parkeergarages, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen. Metro lezers zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Naast de gedrukte uitgave heeft Metro ook een website: www.metronieuws.nl. Metro is een onderdeel van Telegraaf Media Groep.

Over ANNE
ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie.ANNE is een initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht. Het project wordt geproduceerd door Imagine Nation, het bedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita. De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel. Theu Boermans heeft het artistiek leiderschap vanuit zijn functie als creatief directeur van het Nationale Toneel.