Amsterdam,
21
mei
2014
|
17:36
Europe/Amsterdam

Michael Pilarczyk deelt 500 boeken uit in de trein

Vrijdag 23 mei deelt Michael Pilarczyk persoonlijk de eerste 500 exemplaren van zijn debuutroman DANSEN IN DE HEMEL uit aan reizigers in de trein. Deze 500 boeken worden aangeboden door dagblad Metro en de actie wordt mogelijk gemaakt door NS.

Mediaondernemer en ex-radio 538 DJ Michael Pilarczyk werkte drie jaar aan een verhaal over verlangen, zuivere liefde en geluk. Vrijdag 23 mei is de officiële verschijningsdatum. Michael Pilarczyk: ’Waarom de trein? Zelf vlieg ik regelmatig en ga dan met de trein naar Schiphol. Vliegtuigen en treinen zijn plekken waar nog veel boeken worden gelezen. NS en lezen kun je in één adem noemen, vandaar de keuze voor de trein.’ De startlocatie en de route worden pas vrijdagochtend bekend. Via Twitter en Facebook is te volgen waar Michael zich bevindt. ‘Vervolgens was de stap vanzelfsprekend om de samenwerking te zoeken met Metro. De trein is toch ook dé plek waar Metro gelezen wordt en  voor mij is het de perfecte manier om een groot geïnteresseerd leespubliek te bereiken.’
Mensen die vrijdag 23 mei wel met de trein reizen maar geen boek ontvangen, hebben de mogelijkheid een exemplaar te bemachtigen op de website www.ns.nl/tijdvoorlezen De eerste 100 aanmeldingen krijgen een exemplaar thuis gestuurd.

Metro kortingsactie en masterclass
Vrijdag verschijnt in Metro een kortingscode waarmee Dansen in de Hemel tijdelijk voor 17,50 euro gekocht kan worden bij alle boekhandels.
In de roman maakt hoofdpersoon Mishka Kamadev zijn droom waar: hij wordt een van de beroemdste dj’s ter wereld door zijn verlangen te volgen. Metro biedt 10 lezers de kans om hun droom waar te maken, door deel te nemen aan de masterclass Succes = Mindset, t.w.v. 998,- euro. Tijdens deze exclusieve masterclass legt Michael Pilarczyk uit hoe je een succes maakt van jezelf in alles wat je doet. Deelnemen kan door jouw droom in maximaal 50 woorden te motiveren op www.metronieuws.nl

Over Dansen in de Hemel
Michael Pilarczyk: ‘Ik wilde een verhaal schrijven dat mensen raakt, een verhaal dat mensen aan het denken zet over over wat we elke dag doen, wat onze diepe verlangens zijn en dat je, ondanks tegenslagen en tragische momenten, altijd op jezelf moet vertrouwen en je eigen pad moet blijven volgen. Hoe was je leven gelopen als je op dat ene moment een andere keuze had gemaakt? In Dansen in de Hemel heeft een aantal gebeurtenissen grote gevolgen voor het verloop van het leven van de hoofdpersoon, maar met vallen en opstaan ontdekt hij uiteindelijk het geheim van het bestaan. Het gaat over de verantwoordelijkheden die we in ons leven moeten nemen. Alles speelt zich af in een decor van glamour, de showbizz in de jaren negentig, en de krankzinnigheid tijdens de internethype.’

Het verhaal
Hoofdpersoon Mishka Kamadev ontdekt al op jonge leeftijd dat geld een middel is om vrijheid te kunnen kopen. Gedreven door dit onbewuste verlangen wordt zijn grote wens een wereldberoemde DJ te worden. Als hij deze droom waarmaakt, en hij zijn liefde vindt in de spirituele maar zieke Lisa di Angelo, leidt hij voor de buitenwereld een glamourbestaan. Zijn innerlijk raakt echter verscheurd wanneer de ziekte Cystic fibrosis vat krijgt op Lisa’s gezondheid. Het ene moment is Mishka The God of House Music in het nachtleven, het andere moment is hij de verzorger van zijn ongeneeslijk zieke vrouw. Hij zoekt vergetelheid in drank en pillen, stort zich in een affaire met de hartsvriendin van zijn vrouw, en op de aandelenbeurs verliest hij zijn fortuin. Om de miljoenenschuld aan de bank te kunnen terugbetalen, laat Mishka zich verleiden door listige zakenlui. Gedreven door hoogmoed en grootheidswaan wordt hun media-imperium een onwaarschijnlijk succes, totdat de hebzucht tijdens de internethype tot een keiharde confrontatie leidt. Nadat Mishka opnieuw financieel aan de grond zit en hij niet kan accepteren dat de liefde van zijn leven stervende is, wordt hij ook nog overvallen door een verbijsterende mededeling van zijn jeugdliefde.

Over Michael Pilarczyk
Michael Pilarczyk was als DJ betrokken bij de start van radio 538 en hij was jarenlang te horen op de populaire radiozender. Hij presenteerde televisieprogramma’s voor TMF en RTL4. Na de verkoop van Pilarczyk Media Groep aan Telegraaf Media Groep maakte hij drie jaar avontuurlijke zeiltochten rond Europa. Tijdens ‘zijn reis naar het nietsdoen’ schreef hij - onder begeleiding van redacteur Graa Boomsma - zijn debuutroman Dansen in de Hemel. Michael Pilarczyk is station-voice bij Classic FM (Sky Radio Group) en hij geeft in samenwerking met Sprekershuys masterclasses over succes, leiderschap, mindset en bewustzijn.

Over Metro
Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, HTM Den Haag, Q-Park parkeergarages en Randstadrail. Metro lezers zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Naast de gedrukte uitgave heeft Metro ook een website: www.metronieuws.nl. Metro is een onderdeel van Telegraaf Media Groep.