Amsterdam,
05
december
2012
|
10:01
Europe/Amsterdam

Nederlandse consument zoekt steun bij OverGeld

Mede dankzij het nieuws van de laatste maanden over onderwerpen als het regeerakkoord, dreigende bezuinigen en de inkomensafhankelijke zorgpremies is het bezoek aan OverGeld.nl enorm gestegen. In oktober 2012 wisten bijna 1,1 miljoen unieke bezoekers het grootste personal finance platform van Nederland te vinden. Dit betekent een plus van ruim 260.000 unieke bezoekers ten opzichte van de voorgaande maand. Dit blijkt uit de meest recente STIR-cijfers.

De meest geraadpleegde artikelen op OverGeld in de maand oktober weerspiegelen de huidige bezorgdheid van de Nederlandse consument over hun financiële toekomst.  Redactie OverGeld wist met artikelen als “Wat betekent het regeerakkoord voor uw portemonnee?” en “Zorgpremie loopt op tot 482 euro per maand” vele honderdduizenden bezoekers te trekken. De eerste weken van de maand november laten een soortgelijk beeld zien.

Ronald Veerman, chef van de Financiële Redactie, geeft aan: “Het nieuwsaanbod van OverGeld zal de komende maanden verder worden verbreed. De site biedt inmiddels veel meer dan het laatste nieuws over onder meer hypotheken, pensioenen en verzekeringen, zoals steeds meer uitleg en achtergronden over belangrijke personal finance zaken. Zo krijgen bezoekers slimme tips, worden de verschillen tussen ingewikkelde producten nader verklaard en bieden handige vraag&antwoord-artikelen meer helderheid voor burgers en gezinnen. OverGeld is daarmee dé personal finance-site van Nederland en helpt de bezoekers bij besluiten over ingewikkelde uitgaven het doorgronden van financiële producten.”

OverGeld blijft ondanks de massale toestroom van bezoekers nog steeds enorm selectief op een aantal zeer interessante doelgroepen. Zo worden bovengemiddeld veel beleggers bereikt en is OverGeld tevens zeer selectief op mensen uit Welstandsklasse 1 en 2.