Amsterdam,
05
april
2016
|
12:12
Europe/Amsterdam

Nieuw leven voor oude bedrijfstelefoons TMG

TMG is een samenwerking aangegaan met Closing the Loop, een Nederlandse organisatie die oude telefoons in Afrika en Azië opkoopt en in Europa recyclet.

TMG koos in 2015 voor mobiele bereikbaarheid voor alle TMG-medewerkers; oude bedrijfstelefoons werden ingeleverd en waar nodig vervangen door telefoons van een en hetzelfde type, de iPhone. Deze operatie leverde TMG veel op in termen van bereikbaarheid en efficiency van beheer, maar zou ook een behoorlijke impact op het milieu kunnen hebben. Veel telefoons eindigen immers als e-waste op vuilnisbelten in ontwikkelingslanden, waar het elektronisch afval voor ernstige gezondheids- en verontreinigingproblemen zorgt. Voor TMG reden om te zoeken naar een verantwoorde en circulaire oplossing. Die is gevonden met de samenwerking met Closing the Loop.

De oude bedrijfstelefoons van TMG, die nog in goede staat zijn, worden verkocht. De telefoons met kuren worden in een sociale werkplaats gerepareerd of opgeknapt, om zo ook een tweede leven te krijgen. Voor iedere oude bedrijfstelefoon laat TMG door Closing the Loop twee mobiele telefoons opkopen in landen als Oeganda, Rwanda en Ghana. De toestellen bereiken hierdoor de vuilnisbelt in deze landen niet, maar worden op een verantwoorde manier in Europa gerecycled.

Lees ook het nieuwsbericht van Closing the Loop over de samenwerking met TMG.