Amsterdam,
04
juli
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe distributie- overeenkomst TMG en NS aangaande Metro en Sp!ts

TMG, eigenaar van de twee gratis dagbladen Metro en Sp!ts, heeft recentelijk een nieuwe distributieovereenkomst gesloten met de Nederlandse Spoorwegen (NS). Dit betekent dat de reiziger nu - naast Metro - ook Sp!ts op de meeste stations in Nederland in displays kan vinden.

“We zijn erg blij met de vernieuwde samenwerking met NS”, aldus Cees Polman, uitgever van Metro en Sp!ts. “NS vervoert dagelijks ruim 1 miljoen passagiers per dag waarvan een groot deel ’s ochtends van huis naar werk of studie reist. Onderweg in de trein hebben reizigers de rust en de tijd om Metro of Sp!ts te lezen.”

TMG heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de krantendisplays op de stations te moderniseren en daarmee aan te sluiten op de vernieuwing van de NS stations. De huidige oranje displays van Metro worden vervangen door strakke grijze displays voor Metro en Sp!ts die goed passen bij het overig meubilair van NS.

Ook William Graat, senior asset manager stations bij NS, is verheugd over de vernieuwde samenwerking: “De overeenkomst met TMG past in het geheel van maatregelen die wij treffen om onze reizigers vervoer van hoge kwaliteit te leveren en zo van reistijd meer eigen tijd te maken. Metro en Sp!ts maken het reizen met de trein nóg aangenamer.”

Over TMG
Metro en Sp!ts zijn onderdeel van TMG. TMG is één van de grootste Nederlandse mediagroepen met leidende marktposities in dagbladen, magazines, online media en radio. TMG heeft een leidende positie op (mobiel) internet en in combinaties van mediumtypen (crossmedia). Ook in video (producties) heeft TMG in Nederland een belangrijke marktpositie. Het medialandschap is volop in beweging. TMG verandert waar mogelijk continue mee om zo merken en mensen te blijven verbinden. TMG is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder. Voor meer informatie over TMG ga naar: www.tmg.nl of volg ons op twitter @mediatmg.

Over NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot. Op de 391 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.
NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Stations is het stationsbedrijf van Nederland. In Nederland en Europa geven wij samen met onze partners op een duurzame en betrokken manier vorm aan het station van de toekomst. Elke dag voelen meer dan een miljoen reizigers zich welkom. Ons netwerk van grote en kleine stations is schoon heel en veilig. Het station is lopend of per fiets, taxi, bus, metro, vliegtuig en auto goed bereikbaar. Parkeren gaat eenvoudig en snel. Wij brengen het station en het omliggend gebied tot leven en maken van reistijd, eigen tijd. Er is meer te halen dan alleen de trein door aantrekkelijke winkels, moderne publieke voorzieningen en eigentijdse vergadermogelijkheden.

NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. Abellio benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.
NS deelt een van de drukst bereden spoorwegnetten van de wereld met ruim 30 andere vervoerders. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.