Amsterdam,
23
november
2001
|
00:00
Europe/Amsterdam

Onderzoek fusie Biegelaar Groep en Brouwer Groep

De directies van de grafische bedrijven Biegelaar Groep B.V. en Brouwer Groep B.V. maken bekend dat zij de mogelijkheid onderzoeken van een fusie van beide ondernemingen met ingang van 1 januari 2002. 

Biegelaar Groep B.V. is een dochteronderneming van N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf. Tot de groep behoren de ondernemingen Biegelaar en Jansen B.V. te Maarssen (diepdrukkerij), Nederlands Drukkerij Bedrijf B.V. te Zoeterwoude (rotatieoffsetdrukkerij), Drukkerij Van Ketel te Schagen (vellendrukkerij), alsmede Franken B.V. te Deventer (afterpress).

De aandelen van de Brouwer Groep B.V. worden gehouden door W.G. Vermeulen Beheer B.V. (circa 72,5%) en Wegener N.V. (circa 27,5%). Tot de Brouwer Groep B.V. behoren onder meer de offsetrotatiebedrijven Tijl Zwolle B.V., Brouwer Rotatie B.V. te Delft, een aantal vellendrukkerijen, het prepressbedrijf Neroc B.V., alsmede Van Ginneken en Mostaard. 

Na de beoogde fusie zal de nieuwe combinatie met een omzet van circa € 300 miljoen (ƒ 660 miljoen) een krachtige tweede positie innemen in de Nederlandse grafimedia markt. N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf zal als minderheidsaandeelhouder bij de nieuwe onderneming betrokken blijven. De besprekingen zullen naar verwachting medio december 2001 worden afgerond. In afwachting van de uitkomsten hiervan wordt geen nadere informatie verstrekt. De betrokken vakbonden en ondernemingsraden worden geïnformeerd.