Amsterdam,
12
november
2010
|
17:11
Europe/Amsterdam

Online hitserie Dagboek van Onze Helden krijgt vervolg op National Geographic

In opdracht van National Geographic produceert Telegraaf Media Nederland│Video Media de tv-serie ‘Dagboek van Onze Helden: De Nederlandse Missie in Afghanistan’.
Vanaf 12 december zal in zes uitzendingen van elk 24 minuten te zien zijn hoe Nederlandse militairen in Afghanistan opereren.

De tv-serie is een vervolg van de succesvolle online serie vertoond op de site van De Telegraaf, in totaal klikten 1,6 miljoen bezoekers de filmpjes van Dagboek van Onze Helden aan. De tv-serie bestaat uit nooit eerder uitgezonden beelden van Onze Helden in Afghanistan. Nooit eerder werd door Nederlandse militairen op uitzending zo'n groot videoproject gedraaid. Sommige beelden zijn schokkend, bijvoorbeeld als een bermbom ontploft of wanneer een eenheid plotseling in vuurgevecht raakt. Andere opnamen laten het dagelijkse leven in Kamp Holland en Camp Hadrian zien, het vertrek en de terugkeer van 'Onze Helden', de bezorgdheid aan het thuisfront en het verdriet en de pijn als collega's sneuvelen. "Het is prachtig dat dit krachtige verslag nu ook een platvorm krijgt op televisie en zo te zien is voor een nog groter publiek. Dit verhaal kan niet vaak genoeg verteld worden", aldus Frank de Horde, Content Director van Video Media.