Amsterdam,
10
mei
2011
|
11:51
Europe/Amsterdam

Online sollicitatiegesprek met Cammio

Info Pinnacle heeft een nieuw online sollicitatiesysteem voor recruiters ontwikkeld waarmee werkgevers en sollicitanten eenvoudig per webcam kennis met elkaar kunnen maken.
Info Pinnacle begrijpt dat talent schaars is en op een eigentijdse wijze benaderd wil worden. Met Cammio komen sollicitanten online op sollicitatiegesprek via

www.cammio.me  Hierdoor vormen sollicitatie-drempels zoals reistijd en vrij moeten nemen niet langer een belemmering om bedrijven te ontmoeten.

Onderzoek van TNS NIPO toont namelijk aan dat de helft van de sollicitanten het liefst een sollicitatiegesprek buiten werktijden heeft en vaker solliciteert als het eerste gesprek minder tijd kost. Werkgevers vergroten met Cammio hun toegang tot talent met behoud van persoonlijke interactie. De meeste werkgevers nodigen sollicitanten nog steeds uit op kantoor voor een eerste kennismaking. Hierdoor spreken werkgevers minder kandidaten dan mogelijk zou zijn. Cammio vergroot direct de toegang tot sollicitanten, omdat het nu ook mogelijk is elkaar buiten werktijd te spreken en deze afspraken vaak eenvoudiger kunnen worden ingepland. Werkzoekenden kunnen vanuit een bestaande baan eenvoudig op gesprek te komen zonder vrij te hoeven nemen. De online sollicitatietool kan per vacature flexibel worden ingericht. De werkgever heeft namelijk de keuze uit een live videogesprek voor directe persoonlijke interactie of vooraf opgenomen videovragen, waarbij kandidaten een video opnemen zonder dat de werkgever daarbij aanwezig is. Cammio is te gebruiken zonder software installatie en volledig in de eigen huisstijl. Zo kan de werkgever persoonlijk kennismaken met de kandidaat via de webcam op een vooraf afgesproken tijdstip. Het gesprek kan worden opgenomen om later in de sollicitatieprocedure terug te kijken of te laten beoordelen.

UWV, Telegraaf Media Groep, Bruins Recruitment en Hyves gebruiken als eerste Cammio om zo hun concurrenten op de arbeidsmarkt voor te blijven.