Amsterdam,
25
juni
2010
|
16:29
Europe/Amsterdam

Oranjefans laten soccercontainer na in Zuid-Afrika

De Oranjecamping en haar gasten, Sp!ts en Pringles hebben in het Zuid-Afrikaanse dorpje Piketberg een soccercontainer voor de plaatselijke jeugd neergezet. Ook ontvingen de kinderen nieuwe ballen en andere voetbaluitrusting.

Deze Sport Educational and Cultural Container en een speciaal aangelegd voetbalveld is vandaag in het bijzijn van minister van Sport Sakkie Jenner van de provincie West-Kaap geopend. De minister toonde zich buitengewoon verguld met deze nalatenschap van De Oranjecamping en haar partners. ,,Dit is het bewijs dat het WK ook van betekenis is voor de arme mensen op het platteland."
De container dient als verenigingshuis en wordt gerund door coaches in dienst van de Stichting Stars in their Eyes. Zij hebben van de KNVB een speciale opleiding gekregen. Stars in their Eyes gebruikt sport als middel om kinderen uit hun sociale isolement te halen. ,,Veel kinderen op het arme Zuid-Afrikaanse platteland zijn niet graag thuis", zegt Nick Joosten van Stars in their Eyes. ,,Alcoholisme en drugsmisbruik verscheuren veel gezinnen. Deze container biedt kinderen een veilige plek om te sporten en te leren." Stars in their Eyes is in 51 Zuid-Afrikaanse gemeenschappen actief en heeft 181 coaches in dienst.
Jokko de Wit van De Oranjecamping is trots op de nalatenschap van De Oranjecamping, Sp!ts en Pringles. ,,We hebben altijd gezegd dat wij niet alleen wilden feesten en voetbal kijken in Zuid-Afrika. We wilden ook iets achter laten voor de arme bevolking van dit land. Nu ons dat is gelukt, kunnen we straks met een goed gevoel terug naar Nederland."