Amsterdam,
16
maart
2001
|
00:00
Europe/Amsterdam

Overname Limburger Weekbladpers door Aachener Verlagsgesellschaft afgerond

Vrijdag 16 maart 2001 zijn in Heerlen de definitieve contracten getekend waarmee de veertien huis-aan-huisbladen van de Limburger Weekbladpers overgaan van Media Groep Limburg B.V., dochteronderneming van N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf, naar Aachener Verlagsgesellschaft mbH.

Deze verkoop maakt deel uit van de in mei 2000 door de Nederlandse Mededingingsautoriteit verleende vergunning tot samengaan van Dagblad De Limburger (ex-VNU) en het Limburgs Dagblad.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft inmiddels toestemming gegeven voor de overdracht van de Limburger Weekbladpers. De ondernemingsraad heeft positief geadviseerd.

Aachener Verlagsgesellschaft is actief in de regio Aken (Duitsland) waar zij, naast de dagbladen 'Aachener Zeitung' en 'Aachener Nachrichten' - middels dochteronderneming Super Sonntag GmbH - ook weekbladen uitgeeft. De directie van Aachener Verlagsgesellschaft ziet in Limburg de kans haar activiteiten uit te breiden en de positie van de Limburger Weekbladpers als marktleider te versterken. De Aachener Verlagsgesellschaft heeft de drukorder voor de Limburger Weekbladpers ondergebracht bij Media Groep Limburg.