Amsterdam,
18
februari
2008
|
13:23
Europe/Amsterdam

Overname Nobiles Media door Telegraaf Media Nederland

Telegraaf Media Nederland breidt haar marktleiderschap onder hoogopgeleide afgestudeerden en young professionals uit door de overname van Nobiles Media BV en door de verwerving van een 100% belang in haar beide joint ventures Info Pinnacle BV en Smart Events BV.

Telegraaf Media Nederland neemt per 16 februari 100% van de aandelen over van Nobiles Media BV. Daarnaast zullen de 50% belangen in Smart Events BV en Info Pinnacle BV eveneens per 16 februari door Telegraaf Media Nederland worden uitgebreid naar 100%. Telegraaf Media Nederland versterkt met deze drie overnames haar positie op de arbeidscommunicatiemarkt richting starters en young professionals. Bij Nobiles Media, Smart Events en Info Pinnacle zijn in totaal 56 fte werkzaam. De overnames hebben voor de werknemers geen directe gevolgen. Overnamesommen worden niet bekend gemaakt.

Met de overname van Nobiles Media én met de volledige verwerving van de genoemde joint ventures zet Telegraaf Media Nederland een belangrijke stap in het verder uitbouwen van de pijler “Carrière”. Vorig jaar jaar werd Carp al overgenomen.

Organisatorisch worden de activiteiten van Nobiles ondergebracht bij BasisMedia BV (uitgever van o.m. Sp!ts en Carp), waar eerder ook al de joint ventures Info Pinnacle en Smart Events ondergebracht zijn. Volgens Marc Roos, directeur van BasisMedia, past Nobiles Media goed in de strategie van Telegraaf Media Nederland. “Carrière is één van de belangrijkste pijlers van onze organisatie en wij willen dan ook een compleet multimediaal platform bieden aan onze lezers en adverteerders. Nobiles zorgt met haar gehele multimediale portfolio voor een sterke marktpositie op de arbeidscommunicatiemarkt richting starters. Aanvullend kan zij met deze doelgroep voor een goede ‘graduate-instroom’ naar Carp zorgen.” Via de gidsen van Nobiles Media verstevigt Telegraaf Media Nederland ook haar marktaandeel op de markt voor ‘employer branding’ op de arbeidsmarkt. Op deze markt is BasisMedia al actief middels de joint venture met InfoPinnacle BV (bekend van o.a. Yourfuture.tv). Roos vervolgt: “Tevens verstevigen wij met Nobiles, naast print en online, onze positie op het gebied van carrièrebeurzen, een terrein waar BasisMedia via de huidige joint venture Smart Events (bekend van het Sp!ts Careerevent) al enkele jaren actief is.”

Nobiles, Smart Events en Info Pinnacle krijgen met de overname een krachtige synergetische aandeelhouder met een uitstekende positie onder starters en young professionals.