Amsterdam,
13
april
2006
|
19:40
Europe/Amsterdam

Overname Sky Radio Groep afgerond

De overname van de Sky Radio Groep, in Nederland bestaande uit de commerciële radiostations Sky Radio 101FM, Radio Veronica en Classic FM en in Duitsland uit Sky Radio Hessen, is vandaag afgerond.

De transactie is gerealiseerd door een consortium waarin Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) en Veronica Holding (Veronica) als strategische partijen deelnemen. TMG verkrijgt voorlopig een belang van circa 28% terwijl Veronica haar bestaande belang uitbreidt naar 10%. Het merendeel van de aandelen wordt gehouden door financiële partijen, waaronder de investeringsmaatschappij ING Corporate Investments Participaties B.V. (ING CI)*. TMG heeft een optie om de belangen van de financiële partijen over te nemen indien TMG's aandeel in de totale oplage van de Nederlandse dagbladen onder de 25% daalt of indien de huidige mediaregelgeving wordt versoepeld.

Overheidsgoedkeuring voor de transactie is zowel in Nederland als in Duitsland verleend.

Ad Swartjes, bestuursvoorzitter van TMG: '' De Sky Radio Groep is een uitstekende onderneming met een goed track record en een groeiende marktpositie. Exploitatie van radiozenders past prima binnen de strategische kaders van TMG. Het zal dan ook duidelijk zijn dat TMG vindt dat de verruiming van de cross ownership-regels uit de Mediawet, waarover al geruime tijd wordt gesproken, snel moet worden gerealiseerd. De uitbreiding van het belang van Veronica ziet TMG als een belangrijke versterking vanwege de bestendiging van de relatie met eigenaar van het merk Veronica en de inbreng van radio-expertise op lange termijn.''

Joris Hillebrand, voorzitter van Veronica: "Wij zijn er heel enthousiast over dat we ons belang in de Sky Radio Groep hebben kunnen uitbreiden naar 10%, waarmee we onze betrokkenheid bij Radio Veronica verder onderstrepen. Daarbij verheugen we ons zeer op de samenwerking met TMG. TMG heeft sterke multimediale ambities die prima aansluiten op de plannen van Veronica voor de ontwikkeling van nieuwe, digitale media. Met dit partnerschap creëert Veronica een breed platform voor het lanceren van nieuwe initiatieven, die op hun beurt weer bijdragen aan de multimediale doelstellingen van TMG, Veronica en de Sky Radio Groep."

* ING Corporate Investments Participaties B.V., een onderdeel van ING Wholesale Banking, belegt als financiële investeerder in niet-strategische participaties in verschillende ondernemingen.