Amsterdam,
08
mei
2008
|
11:05
Europe/Amsterdam

Partnership met Verwant.nl

Telegraaf Media Nederland sluit een partnership met Verwant.nl, de Nederlandse variant van Europa's grootste online social netwerk website voor families.

Na Duitsland, Oostenrijk, Polen, Frankrijk, Brazilië, Spanje, Italië, Zwitserland en Engeland lanceerde het Duitse bedrijf vorige week de Nederlandse variant van hun succesvolle internationale netwerksites.
Verwant.nl is een nieuwe website waar bezoekers hun eigen stamboom kunnen plaatsen en familieleden kunnen zoeken. Bezoekers kunnen gratis een profiel aanmaken en op zoek gaan naar familieleden over de hele wereld, contact leggen, foto's uitwisselen en binnenkort ook video's delen. Door de eenvoudige interface is de site zeer gebruiksvriendelijk en door iedereen te gebruiken. Het internationale Verwandt is momenteel het snelst groeiende sociale netwerk voor families in de wereld. Inmiddels heeft het netwerk al meer dan 30 miljoen profielen.
Telegraaf Media Nederland zal het internationale Verwandt actief ondersteuning bieden om Verwant.nl te laten uitgroeien tot het grootste sociale netwerk voor families in Nederland. Hiervoor worden de exploitatie van de website, het vormen van partnerships en een aantal e-commerce activiteiten ondergebracht bij de digitale tak van het Nederlandse mediaconcern. Zo zal het grote internet bereik van Telegraaf Media Nederland worden ingezet om de site te promoten. Daarnaast worden er crossmediale concepten ontwikkeld, waaronder een eigen TV programma.
Sven Schmidt, een van de oprichters van het sociale netwerk: "De sterke merken binnen Telegraaf Media Nederland en het grote bereik in zowel print als internet was voor ons de reden om in zee te gaan met deze onderneming in de vorm van een partnership. Het familiethema past goed binnen het DNA van dit concern."
"Wij willen onze positie op het gebied van digitale communities verder versterken naast onze bestaande platformen als Habbo, Sugababes en WUZ.nl" aldus Maurits van Rijckevorsel, manager crossmedia bij Telegraaf Media Nederland. "Wij denken dat een samenwerking met Verwant.nl kansrijk is vanwege het bewezen succes in het buitenland. Families zijn al de meest natuurlijke communities en Verwant.nl biedt digitale tools om de familierelaties te helpen versterken. Miljoenen families hebben sinds de start van het Verwandt-platform al hun stamboom aangemaakt en onderhouden via de site contact met elkaar."