Amsterdam,
29
augustus
2007
|
17:24
Europe/Amsterdam

Patrick Morley benoemd tot COO van TMG

Met ingang van december 2007 is de heer P. Morley (1956) benoemd tot Chief Operating Officer (COO) en lid van de Raad van Bestuur van Telegraaf Media Groep N.V. (TMG).  Momenteel is hij Algemeen Directeur bij Wolters Kluwer Nederland B.V. 

Morley heeft meerjarige bestuurlijke ervaring bij commerciële, operationele bedrijven geënt op de (telecom)media- en consumentenmarkt en is gewend om in een beursklimaat te opereren. Ook heeft de heer Morley ervaring met het succesvol herstructureren van bedrijven of onderdelen daarvan. Hij heeft een heldere visie op media in het algemeen en nieuwe media in het bijzonder en up-to-date kennis van informatiebeheer, ICT, digitale ontwikkelingen en (mobiele) telecom.

In zijn huidige positie van algemeen directeur van Wolters Kluwer Nederland, is Morley ook verantwoordelijk voor de operaties in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als Chief Operating Officer bij O2 (Telfort) en vervulde hij meerdere functies bij KPN N.V., zoals die van Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur.

De heer Morley is onder meer Vicevoorzitter van het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Uitgevers Vereniging, lid van de Raad van Commissarissen van de beursgenoteerde Twentsche Kabel Holding N.V. en van Translink Systems B.V. Ook is hij lid van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid.

Samen met Ad Swartjes (CEO en voorzitter) en Fred Arp (CFO) vormt Patrick Morley de Raad van Bestuur van TMG. Morley zal als COO een bijdrage leveren aan de strategische ontwikkeling van de Groep, leiding geven aan de Nederlandse print- en online uitgeverijen en aan de facilitaire bedrijven. Ook is hij op Groepsniveau verantwoordelijk voor Informatie Management.

Ad Swartjes: “Jan Willem Eyssen heeft in de afgelopen twee jaar ad-interim de functie van COO vervuld. Belangrijke zaken zijn op gang en tot stand gebracht in het kader van het operational excellencebeleid van de facilitaire bedrijven van de Groep. Daarnaast is Eyssen sparringpartner op strategisch niveau en leidt hij projecten op informatietechnologiegebied. Voor de behaalde resultaten zijn we hem erkentelijk.

TMG zet in op langetermijncontinuïteit en met de komst van Patrick Morley zijn alle posities binnen de Raad van Bestuur weer ingevuld. Patrick Morley is voor TMG ‘de juiste man op de juiste plaats’. Hij krijgt een belangrijke verantwoordelijkheid zowel in operationele als strategische zin, als in het voortzetten en uitbouwen van het operational excellencebeleid van de facilitaire bedrijven. Alles gericht op behoud en verdere uitbouw van het succes van de onderneming.“

Patrick Morley: “Na vier geweldige jaren bij Wolters Kluwer, ben ik verheugd om deze nieuwe uitdaging bij TMG aan te gaan. Na deze mooie periode in de business to business markt, geeft een consumentenfocus weer een nieuwe dimensie.”