Amsterdam,
01
april
2004
|
14:02
Europe/Amsterdam

PCM en DistriQ sluiten distributie overeenkomst

PCM Distributiebedrijf en DistriQ BV hebben een overeenkomst getekend die zal leiden, per 1 mei a.s., tot de overname van het hoofdroutevervoer van PCM door DistriQ. Medio 2002 zijn de gesprekken begonnen en in juni 2003 is de intentieverklaring getekend. Na maanden van onderzoek, voorbereiding en onderhandelingen zijn beide partijen het eens geworden. De overeenkomst, die voor tien jaar zal gelden, behelst de overname van het primaire vervoer (vanaf de drukkerij van uitgever PCM naar diverse distributiecentra), overname van ongeveer 45 chauffeurs en overname van het wagenpark.

PCM geeft als titels de Volkskrant, het NRC Handelsblad, Trouw en het Algemeen Dagblad uit, naast nog diverse regionale titels. DistriQ is als onderdeel van N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf gespecialiseerd in mediadistributie van landelijke en regionale dagbladen, Huis aan huisbladen, folders en tijdschriften. De distributie en bezorging van de zondageditie van De Telegraaf heeft DistriQ succesvol gerealiseerd.

Door deze overname breidt DistriQ haar activiteiten binnen haar specialisme, distributie van media, verder uit. Onlangs is DistriQ de distributie activiteiten gaan verzorgen voor alle tijdschriftentitels van Aldipress.