Amsterdam,
09
april
2009
|
10:20
Europe/Amsterdam

PMG TV produceert nieuw programma WIELERLAND

Vanaf zaterdag 18 april is het nieuwe programma WIELERLAND te zien op RTL7. Het programma wordt gepresenteerd door de bekende oud-wielerprof Michael Boogerd en is geproduceerd door PMG TV.
Initiatiefnemer van WIELERLAND is Marco Goudswaard, de eigenaar van de website www.wielerland.nl, met meer dan 320.000 unieke bezoekers per maand de meest populaire wielerwebsite van Nederland. De productie is tot stand gekomen met televisieproducent Pilarczyk Mediagroep, onderdeel van Telegraaf Media Nederland.

In het programma wordt een kijkje geboden achter de schermen van de wielersport. Niet alleen het bekende wielrennen op de weg wordt onder de aandacht gebracht, ook mountainbiken, veldrijden, dameswielrennen en baanwielrennen zullen in dit nieuwe programma in beeld worden gebracht. De rode draad in elke aflevering is een persoonlijk gesprek met een Nederlandse of internationale toprenner. In elke aflevering gaat Michael Boogerd een dag op pad met deze toppers uit de wielerwereld. Op deze manier krijgen we een beeld van de mens achter de sporter. De gasten in WIELERLAND zijn onder meer Theo Bos (Wereldkamioen sprint), Thomas Dekker, Bart Brentjens (Olympisch Kampioen mountainbike), Stijn Devolder (winnaar Ronde van Vlaanderen 2008 en 2009), Baden Cooke, Rudi van Houts (Nederlands Kampioen mountainbike), Johnny Hoogerland, Frank en Andy Schleck, Sissy van Alebeek, José Hermida, Robert Gesink, Sebastiaan Langeveld, Björn Leukemans en Lars Boom (Wereldkampioen veldrijden en Wereldkampioen tijdrit). Al deze renners rijden mee in de internationale wereldtop.