Amsterdam,
09
januari
2003
|
00:00
Europe/Amsterdam

Pon Holdings volledig eigenaar van Autobytel.nl.

Vandaag heeft Pon Holdings overeenstemming bereikt met haar medeaandeelhouders in Autobytel over overname van hun aandelen, waardoor Pon 100%-eigenaar is geworden van Autobytel.nl. De V.O.F. Autobytel.nl was een joint venture van Pon Holdings (42.5%), Holdingmaatschappij De Telegraaf (37.5%) en Achmea Deelnemingen (20%).

Het samenwerkingsverband dateert van eind 1999. De vennootschap exploiteert de internetsite Autobytel.nl, een op de Nederlandse markt toegesneden variant op de succesvolle Amerikaanse website Autobytel.com. Autobytel.com is internationaal verder ook actief op de Canadese, Japanse, Koreaanse, Australische, Zweedse en Britse markt.

De Telegraaf geeft aan dat deze stap in lijn is met de eerdere bekendmaking de kosten van internetactiviteiten verder terug te willen brengen. De Telegraaf zal zich wat betreft de internet-automarkt concentreren op verdere ontwikkeling van eigen autosites, al dan niet in combinatie met gedrukte media. Achmea zal zich meer gaan richten op de afzet van financiƫle producten en diensten via de eigen distributiekanalen. Pon Holdings is van mening dat Autobytel.nl in Nederland inmiddels een dusdanige marktpositie heeft bereikt dat de verandering in eigendomsstructuur geen gevolgen heeft voor een succesvolle verdere uitbouw van het internetproduct.