Amsterdam,
10
november
2011
|
09:32
Europe/Amsterdam

Printmedia inspiratiebron voor online winkelen

Winkelen via internet heeft een enorme vlucht genomen en groeit nog steeds. Uit onderzoek van Telegraaf Media Nederland blijkt dat ook Telegraaflezers en Telegraaf.nl bezoekers inmiddels nagenoeg allemaal (91% / 92%) online aankopen doen, waarvan een kwart zelfs meer dan 10 keer per jaar.

Zij geven aan steeds meer online te besteden en doen inmiddels ruim 20% van al hun aankopen online. Printadvertenties zijn hierbij een belangrijke inspiratiebron.
De belangrijkste redenen om online te kopen zijn dat het op ieder moment van de dag kan, de thuisbezorging en het gemak. Ook de prijs en het makkelijk kunnen zoeken naar aanbiedingen vormen pluspunten voor online winkelen. Ruim 40% vindt ook het feit dat men niet naar een drukke winkel hoeft een belangrijk voordeel van online winkelen.
De online shoppers kopen veel verschillende producten online, met name boeken, kleding (accessoires), vakantiereizen en kaartjes voor concerten en/of film. Ze doen op alle dagen en het meeste ‘s avonds online aankopen, maar veel van hen heeft geen voorkeur voor een moment van de dag. Opvallend is dat ruim 1 op de 3 van de online shoppers geen maximum bedrag per product heeft.
Het onderzoek biedt tevens bruikbare inzichten voor webshops. Belangrijk bij het bepalen of men een product online koopt zijn de betrouwbaarheid en eerdere ervaringen met de online winkel, gevolgd door goede deals / aanbiedingen. Ook een snelle bezorging, de verzendkosten en een makkelijke bestelprocedure zijn doorslaggevende factoren voor online kopen. Het liefste wordt betaald met iDeal.
Het promoten van webwinkels blijkt ook belangrijk. Naast de site van de online winkel zelf, komen online shoppers op ideeën om online te kopen via vergelijkingssites, e-mail nieuwsbrieven en Google, maar ook ruim een kwart via printadvertenties in dagbladen en tijdschriften. “Interessant om te zien dat de printadvertenties mensen inspireren om online webshops te bezoeken! Zo kan een webshop middels de conversie naar online profiteren van het grote bereik van print.” aldus Wies Kerkvliet, Researcher Bureau Consumenten Onderzoek.
Bureau Consumenten Onderzoek (BCO), de interne onderzoeksafdeling van TMG en aangesloten bij de branchevereniging MOA, heeft in opdracht van Telegraaf Media Nederland onderzoek gedaan onder Telegraaflezers en Telegraaf.nl bezoekers. In totaal deden er ruim 1000 respondenten aan het onderzoek mee.