Amsterdam,
28
oktober
2011
|
11:34
Europe/Amsterdam

Reiskrant.nl laat vakantiegangers zelf reisverhalen filmen en vertellen

De Reiskrant volgt al jarenlang het wel en wee van de vakantieganger in de rubriek Uit en Thuis. Deze zomer is daar een extra dimensie aan toegevoegd.

De reizen die de Uit- en Thuisgangers hebben gemaakt zijn door hen zelf op camera vastgelegd en zijn de komende weken te zien op Reiskrant.nl.

De reizigers hebben hun belevenissen vastgelegd op een camera die ze van De Reiskrant met medewerking van Samsung hebben gekregen. De Reiskrant, katern van De Telegraaf, is zowel offline (in de krant) als online (op reiskrant.nl) beschikbaar. Uit en Thuis is een rubriek in de Reiskrant waar al jaren lezers worden gevolgd voordat ze op vakantie gaan en bij hun terugkomst. De Uit en Thuis video’s laten zien wat tussen deze momenten, dus daadwerkelijk op vakantie, is gebeurd. Dit user-generated content-programma wordt journalistiek ingevuld door de reisredactie van De Telegraaf.

Ron Peereboom Voller, chef redactie Reiskrant: ”De printversie van Uit en Thuis is al jaren een zeer gewaardeerde rubriek bij de lezer. Want juist zij komen hier aan het woord en vertellen waar ze heen gaan, wat hun verwachtingen zijn en komen weer terug in het Thuis-gedeelte waarin we lezen of die verwachtingen ook uitgekomen zijn. Door ze een camera mee te geven om hun belevenissen in het buitenland vast te leggen, zien we nu ook in beeld hoe het ze vergaan is. Het is een welkome digitale aanvulling geworden op de bestaande rubriek."

Het kijken van online video's neemt steeds meer toe. Zo kan men op Telegraaf.nl onder andere een Nieuwsflits, Financiële flits, Privé-flits of Auto-flits bekijken. Gezamenlijk zorgen de video’s op Telegraaf.nl voor gemiddeld 9 miljoen views per maand. Op Reiskrant.nl is er naast bestemmingsvideo’s deze zomer ook o.a. de Reisflits gestart, een online reisprogramma dat een overzicht geeft van de laatste actualiteit op het gebied van vakanties, informatie over bestemmingen en reistips. De Reisflits-sectie was in augustus de drukst bezochte sectie van Reiskrant.nl.

Uit en Thuis wordt de komende weken elke zaterdag uitgezonden op Reiskrant.nl. Reiskrant.nl behaalde in augustus 791.000 unieke bezoekers (bron: STIR) en is hiermee een van de grootste inspirationele reissites van Nederland. Op Reiskrant.nl kan gezocht worden in de ruim 2.500 reisreportages, geschreven door de Reiskrantredacteuren.