Amsterdam,
12
februari
2010
|
15:58
Europe/Amsterdam

Relatieplanet iPhone applicatie beschikbaar

Vanaf vandaag is de lang verwachte Relatieplanet iPhone applicatie daadwerkelijk beschikbaar voor het grote publiek. Via de iTunes appstore kunnen singles die in het bezit zijn van een iPhone of iPod touch de Relatieplanet applicatie downloaden. Relatieplanet is de eerste Nederlandstalige datingsite die een iPhone applicatie lanceert.

Online daten = mobiel daten
Met de Relatieplanet app kunnen leden van de datingsite profielen van andere leden bekijken, berichten sturen en lezen, het eigen profiel bewerken en meer. Een handige functie is dat leden van de datingsite foto’s vanaf hun iPhone fotoalbum kunnen uploaden naar hun eigen profiel.
“We hebben bewust gekozen voor een aparte iPhone applicatie omdat deze het mobiel daten een stuk aangenamer maakt dan via de webbrowser van de iPhone. De interface is nu namelijk helemaal afgestemd op de grootte van het beeldscherm van de iPhone waardoor je zo min mogelijk hoeft te scrollen” Aldus Tjeerd Korenstra van Relatieplanet. Hij vervolgt: “De applicatie is nu enkele uren te downloaden en heeft al gelijk goede reacties mogen ontvangen van de eerste gebruikers. Dat beschouwen we als een groot compliment voor het werk wat er in is gaan zitten voor ons en onze technische leverancier Service2Media”.
iPhone & Java-app
Eind december kondigde Relatieplanet de iPhone applicatie al aan toen het bedrijf de Java-applicatie lanceerde voor de meeste toestellen van merken als Nokia, Samsung en HTC. De Java-app is inmiddels ook al duizenden keren gedownload. De Java-app heeft bij de leden van Relatieplanet ook al tot tevreden reacties geleid.