Amsterdam,
15
oktober
2015
|
18:07
Europe/Amsterdam

Reporters Metro streamen live met Ubideo tijdens Amsterdam Dance Event

Ben je niet zelf bij het Amsterdam Dance Event en wil je toch niets missen? Reporters van Metro streamen vijf dagen live vanaf het wereldwijd vermaarde evenement. Ze zijn bij de optredens van de bekendste dj’s, maken sfeerimpressies, verzorgen interviews backstage en vragen bezoekers hoe ze ADE beleven. Via metronieuws.nl zijn de streams te volgen.

De aanwezigheid op ADE vormt de eerste zichtbare samenwerking tussen Metro en de live streaming app Ubideo. Met die app kunnen bezoekers via hun smartphone live streamen vanaf de diverse venues en de beelden delen met de rest van de wereld. De unieke streams worden uitgezonden op Metronieuws.nl, Ubideo.com, de Ubideo-app en op de Facebook van Metronieuws en Ubideo.

,,Metro laat opnieuw zien open te staan voor vernieuwing. Door de samenwerking met Ubideo slaan we nieuwe wegen in als het gaat om verslaglegging van evenementen als ADE. Ook zien we genoeg commerciële mogelijkheden met Ubideo”, zegt hoofdredacteur Robert van Brandwijk van Metro. ,,En we bieden onze lezers opnieuw een platform om samen met de redactie content te maken.”

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Zij kunnen vanaf nu via de Ubideo-app live beelden van het evenement delen met de rest van de wereld. Niet alleen bezoekers, maar iedereen kan via de Ubideo app een live stream aanvragen van een specifieke locatie of een bijzondere act. De vele live gestreamde beelden van Ubideo-gebruikers leveren een niet eerder vertoonde live reportage van het dance-evenement op.

Iedereen reporter

Iedere bezoeker van ADE kan smartphone reporter voor Metronieuws worden via Ubideo. Die reporters zijn de zogenoemde streamers. De kijkers,’viewers’ genoemd, gaan mee op avontuur en zien het evenement door de ogen van de bezoekers, of zelfs de dj’s. Want er gaan ook streamers backstage!

Zelf vragen stellen

Backstage worden er live reports gemaakt, interviews met verschillende dj’s en kun je als kijker real time vragen stellen. De unieke beelden worden uitgezonden op Metronieuws.nl, Ubideo.com, de Ubideo-app en op de Facebook van Metronieuws en Ubideo.