Amsterdam,
03
mei
2011
|
11:09
Europe/Amsterdam

Restyle financiele sites van Telegraaf Media Nederland

De financiële sites van Telegraaf Media Nederland zijn vernieuwd. DFT.nl, MijnBedrijf.nl en OverGeld.nl hebben een nieuw jasje gekregen en zijn aangepast op basis van gebruikersonderzoek.
Telegraaf Media Nederland doet regelmatig onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van haar sites. Eind 2010 is Telegraaf.nl verbeterd, nu zijn de financiële sites onder de loep genomen. Belangrijkste uitkomst van het onderzoek was dat de sites rustiger mochten worden vormgegeven. De vormgeving van de sites is daarom veranderd; overzichtelijker, rustigere vormgeving, andere navigatie, focus op de inhoud en een betere beleving.

Marc Roos, directeur Digitaal en Segmenten Telegraaf Media Nederland “DFT.nl, MijnBedrijf.nl en OverGeld.nl bezetten in hun categorie reeds allen een nummer één positie. Met het redesign spelen we nog meer in op de wensen van de bezoekers en zullen we de positie van de sites nog verder kunnen uitbouwen.”

Bij DFT.nl is de koerseninformatie fors uitgebreid en de site is op weg om het meest complete koersaanbod te bieden. Zo kan nu realtime en streaming de aandelenkoersen uit onder andere Duitsland, Engeland en Zwitserland gevolgd worden. En biedt het handelsplatform Chi-x de koersen van veel meer markten op DFT.nl. Vanaf nu staat bij artikelen over beursgenoteerde ondernemingen ook de actuele koers vermeld. Binnenkort komt er ook een verbeterde mogelijkheid terug om portefeuilles te beheren en om de site naar eigen smaak in te richten. Bijvoorbeeld het tonen van alleen de columns van de personen naar eigen interesse. De aanpassingen in de vormgeving brengen op DFT.nl ook nieuwe advertentieposities met zich mee.

MijnBedrijf.nl is voortaan ingedeeld in een aantal ondernemerschapthema’s. Nieuws en informatieve artikelen worden nu geclusterd in onderwerpen waar ondernemers mee te maken hebben: Actuele Zaken - het nieuws; Financiële Zaken - over alles dat met financieringen, pensioenen en verzekeringen te maken heeft;  Praktische Zaken – informatie over bijvoorbeeld beveiliging of wagenparkbeheer en Bedrijfsmatige Zaken – artikelen over marketing, klantcontact of personeelsbeleid. Naast de vertrouwde columns onder Kijk op Zaken is er ook aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen onder Duurzame Zaken. De voorpagina biedt voortaan de belangrijkste actuele artikelen,  alle andere artikelen staan binnen de thema’s. Dat biedt meer overzicht en gebruikersgemak voor de bezoekers van MijnBedrijf.nl.

De website OverGeld.nl heeft inhoudelijk geen veranderingen ondergaan. De vormgeving van de website is zo aangepast dat de inhoud rustiger en overzichtelijker wordt weergegeven.