Amsterdam,
18
juli
2003
|
15:00
Europe/Amsterdam

Samenvoeging twee uitgeverijen van Hollandse Dagbladcombinatie (HDC)

De twee uitgeverijen van de Hollandse Dagbladcombinatie (HDC) zullen per 1 januari 2004 worden samengevoegd. Het gaat om de Verenigde Noordhollandse Dagbladen (VND), die het Noordhollands Dagblad en het Noordhollands Weekblad uitgeeft, en HDC Uitgeverij Zuid, uitgeefster van Haarlem Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en Almere Vandaag.

De samenvoeging is onderdeel van de reorganisatie bij de HDC die in november 2002 werd aangekondigd en die een besparing van 180 arbeidsplaatsen zal opleveren. Inmiddels zijn ondermeer de financiƫle en commerciƫle afdelingen van beide uitgeverijen samengevoegd.

Ger Welbers (45) is benoemd tot adjunct-directeur Advertentiebedrijf HDC en Robert Bolenius (36) tot hoofd Verkoop. Welbers was adjunct-directeur Commercie van de VND en Bolenius verkoopleider van HDC Uitgeverij Zuid.

Caroline Bax (39) is benoemd tot adjunct-directeur Oplagebedrijf. Ze was hoofd Marketing van de HDC. In die functie wordt ze opgevolgd door Jacco Dros (34), die hoofd van de afdeling Oplage van het Noordhollands Dagblad was. Gerald Otten (43) wordt oplage service manager van de HDC. Hij was hoofd van de afdeling Oplage van HDC Uitgeverij Zuid.