Amsterdam,
23
juni
2003
|
15:04
Europe/Amsterdam

Samenwerking Telegraaf Tijdschriften Groep, DistriQ en Aldipress

De Telegraaf Tijdschriften Groep (TTG) gaat de begeleiding en marketing van distributieactiviteiten van haar tijdschriften uitbesteden. Na een uitgebreide oriëntatie heeft de TTG besloten hierover exclusief met Aldipress* te onderhandelen. Partijen verwachten binnen enkele weken tot een definitieve overeenstemming te komen. Tot nu toe wordt de distributie centraal vanuit het Telegraaf-concern verzorgd.

Tegelijkertijd onderhandelt DistriQ** met Aldipress over een strategische samenwerking, die gefaseerd in de komende jaren vorm moet krijgen. Het betreft de fysieke distributie van het Aldipress-tijdschriftenassortiment tussen distributiecentrum en verkooppunten. Het assortiment bestaat uit ongeveer 650 verschillende tijdschrifttitels van meer dan 100 uitgevers. Aldipress en DistriQ verwachten binnen enkele weken een intentieverklaring over deze samenwerking te kunnen ondertekenen.

* Aldipress is onderdeel van het Finse mediaconcern Sanoma WSOY

** DistriQ is een werkmaatschappij van Holdingmaatschappij De Telegraaf, gespecialiseerd in vervoer en bezorging van dagbladen, huis-aan-huisbladen, tijdschriften en folders.