Amsterdam,
25
augustus
2016
|
09:35
Europe/Amsterdam

Samsung best beoordeelde inhaker tijdens Olympische Spelen

Ruim 1.000 respondenten hebben alle inhaakadvertenties in De Telegraaf en Metro van Telegraaf Media Groep (TMG) beoordeeld op attentiewaarde, originaliteit, waardering en koppeling met de Olympische Spelen. De succesvolste inhakers zijn Samsung met Dorian van Rijsselberghe, de NS met Dafne Schippers en het eerbetoon van NOC*NSF aan Sanne Wevers. 

Inhaakonderzoek
Alle inhakers op de Olympische Spelen in De Telegraaf en Metro zijn gedurende de Olympische Spelen onderzocht. Onder een steekproef van ruim 1.000 Nederlanders is het succes van de inhaakadvertentie gemeten met behulp van een online enquête. Adverteerders krijgen zo inzicht in de manier waarop hun inhaakadvertentie is ontvangen.

Samsung slaagde er tijdens de Olympische Spelen het beste in om in te haken op de Olympische Spelen op een manier die de meeste sympathie opriep. Samsung sponsort Van Rijsselberghe en optimaliseerde zijn training met technologie. Door middel van een interactieve virtual reality-ervaring is de setting van een windsurf-training op open zee in 360º nagebootst. Inclusief windsnelheid- en richting. Leuke bijkomstigheid is dat deze ervaring voor iedereen toegankelijk is gemaakt: met de Samsung Gear VR ervaar je de thrill van de suizende plank en de wind in het zeil zoals Dorian.

Medailles zorgen voor adverteerderssucces
De gedeelde tweede plaats is voor de inhakers van de NS met Dafne Schippers en het eerbetoon van NOC*NSF aan Sanne Wevers. De NS is supporter van bewegen en dus van Dafne Schippers. De sprintster is ambassadrice van de NS KidsClub. Samen met de AtletiekUnie wil de NS kinderen op een speelse manier in beweging brengen en houden. NOC*NSF brengt sportfans dichterbij de sporters dan ooit. De campagne laat van dichtbij zien hoe het leven van topsporters nou écht is en meer dan 150 Nederlandse sporters spelen een actieve rol in de campagne. De advertentie met Sanne Wevers behaalde in het inhakersonderzoek van TMG ook een tweede plaats. Het succes van deze drie medaillewinnaars Van Rijsselberghe, Wevers en Schippers bezorgt dus ook de adverteerders succes.

Succesvolle inhakers op social media
Op de website De beste social media[1] en de site van Adformatie[2] worden eveneens overzichten gegeven van inhakers tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De lijst van Adformatie geeft een totaaloverzicht en telde in totaal 42 inhakers. De beste social media geeft een overzicht van inhakers van merken op hun eigen social media kanalen. De inhaker van HEMA leverde op hun facebookpagina (met ruim 320.000 volgers) 390 likes op en werd 55 gedeeld. Van de ruim 160.000 volgers van M&M’s Nederland vonden 425 de inhaker leuk en de inhaakpost werd 16 keer gedeeld. De inhaker van Chocomel werd onder de ruim 91.000 volgers 11.000 keer geliket en 409 keer gedeeld. Dit bereik had versterkt kunnen worden door inzet van een aantal veelbezochte online kanalen van TMG. De Telegraaf kent een totaalbereik van 7,1 miljoen via print en digitaal en voor Metro is dit 6,3 miljoen[3]. Een doorplaatsing van een inhaker op Telesport met 109,6 miljoen pageviews per maand of GeenStijl met 2 miljoen unieke gebruikers per maand[4] zorgt bijvoorbeeld voor een enorme extra boost in bereik waardoor het succes van een inhaker nog veel verder vergroot kan worden.

Over Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is een van de grootste mediabedrijven van Nederland, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé, VROUW; regionale dagbladen zoals Haarlems Dagblad en Noordhollands Dagblad; digitale merken zoals GeenStijl en Dumpert en de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM. Daarnaast hebben we tientallen andere merken en titels die zich richten op lokale nieuwsvoorziening, entertainment of e-commerce. Via Keesing Media Group geven we internationaal puzzelbladen en digitale puzzels uit. Onze missie is consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar: www.tmg.nl.

[1] http://debestesocialmedia.nl/16-prijswinnende-inhakers-op-de-olympische-spelen/

[2] http://www.adformatie.nl/nieuws/olympische-actie-teller-alle-inhakers-op-een-rij

[3] NOM Mediamerken 2015-I/2015-II M/V 13+

[4] Google Analytics, maand juni 2016, betreft unieke browsers