Amsterdam,
07
juni
2016
|
19:30
Europe/Amsterdam

Snowboardster Bibian Mentel wint Stoere VROUW-award

Nederlands kampioene paralympische snowboardcross, Bibian Mentel, mag zich de stoerste vrouw van Nederland noemen. Tijdens de uitreiking van de VROUW-awards op dinsdag 7 juni kwam zij in de categorie ‘Stoere vrouw’ als winnaar uit de bus. Ongeveer 30.000 vrouwen hebben gestemd op de VROUW-awards van 2016. 

Bibian Metnel
Onvoorstelbaar dat ik gewonnen heb! Dat het publiek me stoer vindt is een eer, maar zelf zie ik het niet zo. Ik doe gewoon de dingen die ik leuk vind. En sporten is wat ik het liefste doe. Het is mijn middel om met tegenslagen om te gaan, een vorm van overleven.
Bibian Metnel

De sportvrouw begon met snowboarden in 1993. Aan de vooravond van de Olympische Winterspelen in 2002 werd botkanker geconstateerd en was zij genoodzaakt ervoor te kiezen haar been te laten amputeren. Maar ze liet zich niet uit het veld slaan: vier maanden later stond ze weer op haar snowboard.

De kanker keerde vijf keer terug, maar Bibian hield nooit op met sporten. Zo werd ze onder andere wereldkampioen in 2010 en 2012. Met kerst 2014, kort nadat ze goud won met de Paralympische Winterspelen in Sotsji, werden er weer kankercellen geconstateerd. Dit keer in haar longen. Voor ze onder het mes ging, haalde ze eerst nog even goud op het Paralympisch kampioenschap snowboardcross in Spanje.

Geïnspireerd door de rol die sport in haar leven speelt, richtte Bibian de stichting Mentelity op. Hiermee wil ze kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten krijgen.

Behalve op de stoerste vrouw van Nederland, konden de VROUW-lezeressen ook op hun favoriete producten stemmen. Met twee awards bleek de oer-Hollandse HEMA de grote favoriet. In de categorie cosmetica wonnen ze een award voor hun Soft Matte Lipbalm en lieten daarmee de duurdere merken achter zich. Daarnaast kregen ze de prijs voor het meest gewaardeerde merk in het algemeen.

Niet alleen op gebied van cosmetica won een budgetmerk het van grotere namen. Wie denkt dat je trouwjurk de duurste kledinguitgave van je leven moet zijn, heeft het mis. Dankzij Zeeman waren 1500 bruiden het afgelopen jaar voor slechts dertig euro klaar voor de grote dag. De beroemde bruidsjurk leverde de keten een award op in de categorie mode.

En dan waren er nog de awards voor het beste product op het gebied van persoonlijke verzorging waarvoor Rituals de prijs in ontvangst mocht nemen. Als beste haarproduct viel Andrélon in de prijzen en het favoriete voedingsproduct van de VROUW-lezeres bleek Quaker Cruesli te zijn. Grolsch Radler icetea mocht de award voor lekkerste drankje in ontvangst nemen en ook de M&M’s mix viel in de prijzen. Verder gingen er nog awards naar Ikea (wonen), Princess (gezond en ontspanning), Robijn (homecare) en Hunkemoller (lingerie).