Amsterdam,
20
augustus
2009
|
11:03
Europe/Amsterdam

Social shopping via Speurders.nl op Twitter

Speurders.nl biedt gebruikers van de populaire microblog Twitter sinds deze week de mogelijkheid om advertenties in de eigen timeline te plaatsen. Deze tipfunctie was al mogelijk op Hyves.

Twitter
Het werkt heel eenvoudig. Onder alle producten en diensten die op Speurders.nl worden aangeboden, staat nu ook het bekende blauwe Twitter-logo. Wie daarop klikt, stuurt de advertentie, inclusief link, automatisch door naar het Twitter-platform. Het is mogelijk om hier een vraag of een begeleidend tekstje aan toe te voegen. De zogeheten followers kunnen op de advertentie reageren met bijvoorbeeld een advies. Iemand kan er ook voor kiezen om zijn eigen advertentie in de timeline te plaatsen, zodat deze op Twitter extra onder de aandacht wordt gebracht.

Hyves
Deze tipfunctie is al iets langer ook mogelijk op Hyves. En de sociale netwerksite biedt zelfs nog meer op het gebied van online shoppen. Zo kunnen gebruikers van Speurders.nl met behulp van een speciale Speurders-widget sinds kort eigen advertenties op hun Hyves-profielpagina tonen. Alle bezoekers zien vervolgens welke spullen iemand te koop aanbiedt. Via deze Speurders-widget is het bovendien mogelijk om nieuwe advertenties in de gaten houden die voldoen aan een specifieke zoekopdracht.

”Het gebruik van Speurders.nl beperkt zich niet alleen tot onze website. We vinden het erg belangrijk dat onze gebruikers ook in andere omgevingen op internet met Speurders.nl bezig kunnen zijn”, zegt Bernice Thijm, Marketing Manager van Speurders.nl. “Het online winkelen neemt al jaren fors toe en daar hoort nu eenmaal bij dat je advies kunt vragen aan mensen om je heen. We zien dit als een eerste stap om het sociale aspect van winkelen ook online voor onze gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken.”