Amsterdam,
05
juli
2012
|
09:35
Europe/Amsterdam

Speurders.nl bedient drie miljoen unieke bezoekers per maand

  • Voor het eerst gebruikten in juni meer dan drie miljoen unieke bezoekers de website
  • Een indrukwekkende bezoekersstijging van 50% ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden

Speurders.nl  heeft in juni 2012 meer dan 3 miljoen unieke bezoekers ontvangen die gebruik maken van de gratis diensten van Speurders.nl. De laatste maanden zijn de bezoekersaantallen opvallend hard aan het groeien. In dezelfde periode vorig jaar gebruikten ongeveer 2 miljoen unieke bezoekers per maand de website.

De groei van Speurders.nl komt mede door de crisis. Speurders.nl manager Niels Visser licht toe: "Nederlanders letten meer op de kosten en verkopen daardoor vaker hun spullen via vraag en aanbodsites. Juist Speurders.nl profiteert van deze groei omdat bezoekers de advertenties gratis kunnen plaatsen. We horen steeds vaker dat mensen geen 10 euro willen betalen om een televisie op Marktplaats te zetten." Mensen zijn kostenbewust en daardoor wordt Speurders.nl juist in de crisis steeds vaker gebruikt.

Bezoekers van Speurders.nl tonen zich erg enthousiast over de scheiding die is aangebracht tussen particulier en zakelijk aanbod. Voorheen stond zakelijk en particulier aanbod door elkaar. Nu kunnen bezoekers eenvoudig navigeren tussen het aanbod van particulieren en het aanbod van bedrijven. "We hebben deze wijziging toegepast omdat veel bezoekers voornamelijk speuren naar tweedehands spullen, dat is de basis van Speurders.nl", aldus Niels Visser.