Amsterdam,
10
juli
2008
|
16:18
Europe/Amsterdam

Speurders.nl steekt stokje voor Nigeriaanse oplichtingspraktijken

Nigeriaanse criminelen lichten op online handelsplaatsen op grote schaal mensen op. Dit onderwerp wordt momenteel breed uitgemeten in de media. Speurders.nl garandeert 100% veilig handelen met PayDutch.
Verkopers worden massaal gedupeerd doordat ze, lekker gemaakt door een voorafbetaling op een (naar later blijkt dubieuze buitenlandse) bankrekening dure producten opsturen. Daarna komt de aap uit de mouw en wordt het aankoopbedrag niet doorgestort. Spullen weg en geen geld.  "Het is heel triest om te lezen dat er zoveel mensen de dupe zijn van deze oplichters terwijl dit te voorkomen is. Wij bieden onze gebruikers de gratis service van PayDutch, waarmee deze oplichtingspraktijken uitgesloten zijn. We doen dat omdat Speurders.nl 100% veilig kopen en verkopen via het internet wil garanderen aan haar gebruikers", aldus Leon Kramer van Speurders.nl In plaats van rechtstreeks zaken te doen met elkaar treedt PayDutch op als derde partij (escrow service) die de hele transactie online mogelijk maakt en bewaakt. Deze service geeft dezelfde zekerheid als een notaris alleen nu online. Zo is het mogelijk om 100% veilig te kopen en te verkopen op internet. De koper krijgt zeker zijn spullen en de verkoper is zeker van betaling. Vooruitbetalen en geen spullen krijgen, is verleden tijd. Directeur Marc Hermans van het Heerlense internetbedrijf PayDutchGroup verbaast zich over de naïviteit van de particulieren die op advertentiesites met elkaar zaken doen. “Aangezien bij internet afstand en onbekendheid met de andere partij meestal een gegeven zijn, is het verstandig om een derde partij in de transactie te betrekken. We bieden zowel koper als verkoper zekerheid van betaling en levering via ons derden geldplatform

www.paydutch.nl , waarmee de koper met iDEAL eerst op onze tussenrekening het aankoopbedrag stort, in afwachting van de levering. De verkoper verstuurt met ontvangstbevestiging en PayDutchGroup betaalt daarna het aankoopbedrag. Gaat er iets fout is er zelfs een gratis geschiloplossing”.