Amsterdam,
27
juli
2012
|
09:51
Europe/Amsterdam

Spitsnieuws.nl introduceert visuele navigatie tijdens Londen 2012

In samenwerking met partner Kalooga introduceert Spitsnieuws.nl een nieuwe visuele navigatie waarmee op unieke wijze verslag van de Olympische Spelen wordt gedaan.

Met de Londen 2012 TimeLine heeft Spitsnieuws.nl een wereldprimeur, want het is de eerste nieuwsportaal ter wereld die deze visuele laag integreert in haar nieuwsvoorziening.

De London 2012 TimeLine is een visueel dossier van de Olympische Spelen. Bij opening verschijnt een visuele tijdlijn over de website waar bezoekers kunnen doorklikken op alle foto’s, video’s, artikelen en op de laatste tweets van Sp!ts sportverslaggevers ter plaatse. Daarmee krijgen bezoekers die de TimeLine volgen een uniek overzicht van wat zich afspeelt in Londen.

“Mede door de opkomst van tablets en smartphones worden foto en video in de nieuwsconsumptie steeds belangrijker”, aldus uitgever Cees Polman van Sp!ts en Spitsnieuws.nl. “Onze site en apps zijn dan ook erg visueel ingesteld en de samenwerking met Kalooga past goed binnen dit concept. De Olympische Spelen zullen vele mooie en heroïsche beelden opleveren en vormen daarmee een goed moment om de TimeLine te introduceren. Onze bezoekers krijgen hierdoor een fantastisch beeldend overzicht van alles wat we in de afgelopen jaren over de atleten hebben verzameld.”

CEO Eldert van Wijngaarden van Kalooga is verheugd over de introductie van de nieuwe applicatie: “Wij zijn er als wereldwijd opererend visueel mediabedrijf trots op de wereldprimeur van onze nieuwe visuele dienst Kalooga TimeLine samen met Spitsnieuws.nl in onze thuismarkt te presenteren. Zeer binnenkort is deze dienst bij vele premium publishers van Australië tot in Zuid-Amerika te zien. Maar we starten tijdens de Olympische Spelen 2012 samen met Spitsnieuws.nl, een voor ons belangrijke partner waar wij al enkele jaren uitstekend mee samenwerken.”

De vernieuwde visuele dienst is standaard te benaderen via een speciale button onderaan alle artikelen op Spitsnieuws.nl en via diverse dynamische banners op de website.