Amsterdam,
01
februari
2006
|
09:41
Europe/Amsterdam

Telegraaf Media Groep-consortium neemt Sky Radio Limited over

Een consortium onder leiding van Telegraaf Media Groep N.V. (TMG), met financiële ondersteuning van de investeringsmaatschappij ING Corporate Investments Participaties B.V. (ING CI) heeft overeenstemming bereikt over de overname van Sky Radio Limited van News International Limited, een dochteronderneming van News Corporation, voor een totale ondernemingswaarde van € 190 miljoen.

Omdat de cross-ownership regeling in de Nederlandse Mediawet niet toestaat dat TMG een belang groter dan 33 1/3% houdt in een nationale commerciële omroepinstelling, verkrijgt TMG een minderheidsbelang in het consortium. TMG heeft een optie om het belang van ING CI in het consortium over te nemen indien TMG's aandeel in de totale oplage van de Nederlandse dagbladen onder de 25% daalt of indien de huidige mediaregelgeving versoepeld wordt.

Sky Radio Limited is de meest succesvolle groep van commerciële radiostations in Nederland en bestaat uit de zenders Sky Radio 101FM, Radio Veronica en Classic FM. In Duitsland is het bedrijf eigenaar van Sky Radio Hessen.

Sky Radio is opgericht in 1988 en is daarmee een van de eerste commerciële radiostations in Nederland. Sky Radio is het station met de meeste luisteraars per week en heeft een relaxte muziekmix zonder DJ's. Radio Veronica heeft een lang verleden in de Nederlandse radiogeschiedenis en zendt tegenwoordig hits uit uit de jaren '80 en '90. De populariteit van de zender groeit nog altijd. Classic FM is al jarenlang het meest populaire klassieke radiostation van Nederland.

Ad Swartjes, bestuursvoorzitter van TMG: '' Sky Radio Limited is een uitstekende onderneming met een goed track record en een groeiende marktpositie. Door deze overname verkrijgt TMG een aandeel in toonaangevende merken in een expanderende radiomarkt. Wij willen graag verder werken met het management van de onderneming dat bewezen heeft geweldige radiozenders te kunnen creëren en TMG zal de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf actief ondersteunen.''

'' Wij zijn verheugd dat TMG, een toonaangevende Nederlandse mediagroep, een belang heeft genomen in Sky Radio Limited'', aldus Ton Lathouwers, chairman en medegrondlegger van Sky Radio Limited en Ab Trik, chief executive officer. '' Onze positie op de Nederlandse mediamarkt zal zeker versterkt worden met TMG als aandeelhouder en partner, en zal leiden tot interessante nieuwe mogelijkheden.

ING Corporate Investments Participaties B.V., een onderdeel van ING Wholesale Banking, belegt als financiële investeerder in niet-strategische participaties in verschillende ondernemingen.