Amsterdam,
15
december
2006
|
17:13
Europe/Amsterdam

Telegraaf Media Groep en SBS Broadcasting S.à.r.l.

Fondsen geadviseerd door Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) and Permira Advisers LLP (Permira) hebben via Lavena Holding 4 GmbH, een koopovereenkomst getekend met German Media Partners L.P.’s aangaande het meerderheids- aandeel in ProSiebenSat.1 Media AG, Duitsland’s belangrijkste televisiebedrijf.

Lavena Holding 4 GmbH heeft tevens aan- gekondigd een openbaar bod te willen doen op de overige aandelen in ProSiebenSat.1 Media AG.

Nadat aan alle formele eisen is voldaan en na afronding van de overname van de overige aandelen overwegen de nieuwe investeerders om vervolgens een combinatie aan te gaan met SBS Broadcasting S.à.r.l. (SBS). Telegraaf Media Groep N.V. is voor 20% eigenaar van SBS, KKR and Permira zijn meerderheids- aandeelhouder. SBS heeft zowel een sterke positie in België, Nederland en Luxemburg als in Scandinavië en Oost-Europa.

Telegraaf Media Groep is in kennis gesteld van bovengenoemde voornemens van KKR en Permira. Partijen zullen in de komende tijd met elkaar in overleg treden over mogelijkheden en gevolgen van de nieuwe situatie.