Amsterdam,
15
juni
2005
|
19:43
Europe/Amsterdam

Telegraaf Media Groep investeert in Expomedia

Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) heeft per direct een 10% aandeel verworven in de Engelse beurzen- en evenementenorganisator Expomedia Group Plc. Het beursgenoteerde Expomedia emitteert daartoe ruim 4,5 miljoen aandelen voor een prijs van £ 1,45 per stuk.

Expomedia heeft als doel internationaal een keten van state-of-the-art tentoonstellings-, evenementen- en conferentiecentra op te richten en te exploiteren. Deze centra worden door Expomedia gebruikt om zowel eigen evenementen als die van derden te realiseren. Inmiddels bestaande locaties bevinden zich onder meer in Keulen, Moskou, Belgrado, Warschau, Katowice, Boedapest en New Delhi.

Expomedia heeft in Nederland reeds een samenwerking met TMG op het gebied van evenementenorganisatie via de joint venture TE2. Dit samenwerkingsverband organiseerde in het recente verleden beurzen als 'Bienvenue en France' en 'Eten & Genieten'. Inmiddels heeft Expomedia een nieuwe multifunctionele evenementenlocatie geopend aan de Zuid-as van Amsterdam.

Drs. A.J.Swartjes - voorzitter raad van bestuur van TMG: '' Deze investering moet worden gezien in het kader van de internationalisering van het concern. Wij hebben geloof in de manier waarop Expomedia haar ambities realiseert. TMG groeit zo mee met het mediumtype evenementen en beurzen en bovendien verbetert het de mogelijkheden om actief te worden op nieuwe buitenlandse locaties.''