Amsterdam,
21
december
2005
|
19:10
Europe/Amsterdam

Telegraaf Media Groep rondt strategische investering in SBS Broadcasting af

Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) heeft een strategische investering afgerond in SBS Broadcasting S.à.r.l., het voormalige PKS Media S.à.r.l. (SBS). De intentie daartoe werd eerder aangekondigd in TMG's persbericht van 24 oktober 2005. Fondsen geadviseerd door Permira en Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P (KKR) behouden de operationele leiding over SBS. TMG zal leden van de raad van commissarissen benoemen naar verhouding van het aandelenbelang in SBS. Ook heeft TMG bepaalde rechten in het geval van een eventuele toekomstige verkoop van SBS of SBS Nederland.

TMG ruilt het huidige 27% aandelenbelang in SBS Broadcasting B.V. (SBS Nederland), vermeerderd met een éénmalige cash investering van circa € 18 miljoen, in voor een 20% belang in SBS Broadcasting S.à.r.l. Als gevolg hiervan is er geen reden voor het verantwoorden van een boekwinst. De uiteindelijke financiële details van de transactie zullen worden verantwoord in de jaarrekening over 2005.

Zoals eerder gemeld, had TMG eerder dit jaar een belang opgebouwd van 2,4% in het voormalige beursgenoteerde SBS Broadcasting S.A., (nu bekend als TVSL S.A. en liquidation) ter waarde van € 29 miljoen. Vanwege de liquidatie van TVSL op 8 november jl. ontving TMG voor dit belang een bedrag van ca. € 35 miljoen (ruim € 46 per aandeel).

De heer A.J. Swartjes, voorzitter van de Raad van Bestuur van Telegraaf Media Groep reageert: '' We zijn verheugd dat de transactie is afgerond; deze past volledig binnen onze internationale ambities. TMG verwerft een aandeel in de internationale groei van SBS en krijgt toegang tot een breder internationaal mediaplatform. We zijn ervan overtuigd dat we samen met onze partners Permira en KKR deze strategische combinatie ten volle zullen benutten.''