Amsterdam,
22
december
2006
|
15:25
Europe/Amsterdam

Telegraaf Media Groep tekent contract met Atos Origin

Vandaag heeft Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) een overeenkomst getekend met Atos Origin betreffende uitbesteding van de generieke ICT-diensten van Telegraaf Media ICT B.V. (TMI) per 1 januari 2007.

Met de uitbesteding van generieke delen van de ICT-infrastructuur als werkplek services kan de TMI-organisatie zich concentreren op het verlenen van mediaspecifieke dienstverlening bij primaire bedrijfsprocessen van haar klanten (o.m. De Telegraaf, Spits, De Telegraaf Tijdschriften Groep, DistriQ en Speurders.nl).

Met de keuze voor Atos Origin versterkt TMI zich tevens met een gedegen technologiepartner waarmee sneller geanticipeerd kan worden op technologische ontwikkelingen.

De overeenkomst voorziet naast de overgang van de reguliere dienstverlening van TMI naar Atos Origin ook in de overgang van 55 medewerkers.

De totale waarde van het contract zal naar verwachting € 57 miljoen bedragen voor een periode van 5 jaar.

Met de ondertekening van het contract wordt een jaar van intensieve voorbereiding afgerond waarbij TMG en TMI ondersteuning hebben gekregen van Quint Wellington Redwood.

De heer J.J.W. Janssen – directeur TMI: “Wij menen met dit contract de juiste balans te hebben gevonden tussen enerzijds een kostenbesparing en anderzijds een verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening plus een goede toekomst voor de medewerkers.”