Amsterdam,
28
april
2009
|
14:20
Europe/Amsterdam

Telegraaf nieuws tophit op iPhone

De iPhone applicatie waarmee je het nieuws uit De Telegraaf op een iPhone kan bekijken is een van de snelst geadopteerde applicaties in de Nederlandse iPhone shop en stond na één dag op nummer 1. Ruim 31.000 mensen hebben de gratis applicatie sinds afgelopen woensdag gedownload.

“Sinds de introductie in de shop wordt de applicatie gemiddeld elke 15 seconden gedownload op iPhones, waarvan er officieel 120.000 zijn verkocht, en iPod Touch” aldus Peter Broekroelofs, CTO bij Service2Media B.V., het bedrijf dat de applicatie heeft gebouwd.
 “De applicatie geeft de gebruiker overal en op elk moment toegang tot het laatste nieuws van De Telegraaf. Uniek is dat op basis van zoektermen eigen nieuwsabonnementen aangemaakt kunnen worden”, aldus Patrick Loppé, Channel Manager Mobiel bij De Telegraaf.
Voor extra gebruiksgemak kan men de navigatie zelf samenstellen en is het mogelijk om externe links in artikelen te openen. De Telegraaf heeft vaak verwijzingen naar artikelen en filmpjes op sites van derden en die zijn dus ook te bezoeken.