Amsterdam,
22
juli
2011
|
17:23
Europe/Amsterdam

Telegraaf Telesport draait digitale recordmaand met Tour de France

Met de sportwebsite van De Telegraaf (www.telesport.nl), de Telesport & Hyves Tourpoule en de speciale Tourapp brak Telesport dit jaar tijdens de Tour de France alle records.

In de maand juli hadden de digitale platformen van Telesport ruim 60 miljoen pageviews op Telesport.nl, meer dan 130.000 downloads van de app en ruim 85.000 deelnemers aan de Tourpoule. 

Het Live Tourscherm was één van de grote pijlers van de online special. Op het dynamische onderdeel waren er meer dan één miljoen bezoeken. De jaarlijks terugkerende verkiezing van de Tourbabes was ook druk bezocht. De kandidates kregen meer dan 300.000 stemmen. In de fotoweergave ‘Telesport.nl brengt Tour de France in beeld’, waarin dagelijks de meest opmerkelijke beelden werden getoond, werden ruim één miljoen foto’s bekeken.
Naast de activiteiten op de website heeft Telesport ook goede resultaten geboekt met de Tourpoule en de speciale app voor de iPhone en Android. De ruim 85.000 deelnemers maakten de Telesport Tourpoule de grootste van Nederland. Op de mobiele telefoons werd, net als op de website,’s werelds grootste wielerronde veelvuldig live bekeken. Uiteindelijk noteerde de Tour app over de vijf miljoen gebruikerssessies.
Thijs van Pinxteren, channelmanager Telesport.nl:  “Het is goed om te zien dat onze ruime en unieke content mix op diverse platformen massaal gevonden wordt door de Nederlandse Tourliefhebbers. Wij gaan deze lijn doortrekken richting sportjaar 2012, onder andere met een nieuwe voetbalapp.”