Amsterdam,
25
juni
2015
|
12:30
Europe/Amsterdam

Telegraaf Video Media maakt commercial Stichting Nederlandse Veteranendag

Na de serie Dagboek van onze Helden die nu te zien is op telegraaf.nl heeft Telegraaf Video Media inmiddels ook een commercial in opdracht van de Stichting Nederlandse Veteranendag geproduceerd, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de Veteranendag op 27 juni.

De spot duurt 25 seconden en is op bijna alle zenders (NPO/SBS/RTL) te zien van maandag 15 juni tot 27 juni. De hoogste uitzendfrequentie ligt in de avond, zo tussen 19.00 – 22.00 uur. Telegraaf Video Media (TVM) won de opdracht n.a.v. een pitch waar vijf partijen aan meededen. Het creatieve concept en onze goede contacten bij het Ministerie van Defensie gaven uiteindelijk de doorslag. De commercial is met zeer veel medewerking van dit Ministerie tot stand gekomen.

Waardering voor veteranen
Doel van de tv-spot was het versterken en vergroten van bewustwording van de Nederlandse samenleving over de aankomende Veteranendag op 27 juni in Den Haag. De hoofdboodschap van de spot is dat alle 115.000 Nederlandse Veteranen, oud en jong en van welke missie dan ook, erkenning en waardering verdienen voor hun inzet in dienst van de vrede. De Nederlandse Veteranendag is het jaarlijkse nationale ‘dank je wel’ van de regering en samenleving voor hen.

Homecoming
Met het thema ‘Homecoming’ is gekozen voor het universele gevoel van het gemis van een geliefde en de blijdschap en opluchting als zij weer veilig thuis komen. Dat herkenbare gevoel wordt in de spot opgeroepen door een echte Homecoming te creëren, met medewerking van echte militairen / oud-veteranen die weer thuis komen. De spot laat subtiel zien dat deze mensen het nodige hebben meegemaakt op missie en dat er bij zowel de militairen zelf als bij het thuisfront een gevoel van opluchting en blijdschap is bij thuiskomst.